Тамара Вучић, супруга предсједника Републике Србије Александра Вучића данас је у посјети УКЦ Републике Српске. Госпођа Вучић је приликом посјете обишла Клинику за гинекологију и акушерство, као и Банку хуманог млијека Клинике за дјечије болести.

Повод за посјету Тамаре Вучић јесте најава предсједника Република Србије да ће у оквиру плана “Србија 2027 – скок у будућност”, а у договору са предсједником Милорадом Додиком, бити реконструисано и модернизовано породилиште у Бањалуци.

Овом приликом госпођа Вучић је уручила донацију тј. инкубатор Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ Републике Српске који ће се користити у свакодневном раду са нашим најмлађим пацијентима.

„Желим да се од срца захвалим госпођи Вучић на посјети УКЦ Републике Српске, те донацији инкубатора који ће итекако помоћи при лијечењу наших најмлађих пацијената. Истовремено једно велико хвала Србији и предсједнику Александру Вучићу за све донације и помоћи здравственом систему Републике Српске. Примјер тога је и пројекат иза нас реализован под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика „С љубављу храбрим срцима“, гдје имамо подршку Србије сваке године. Овдје смо опремили једну од најљепших Поликлиника за дјецу са кабинетима и Банком хуманог млијека. Хвала предсједнику Вучићу за најаву реконструкције нашег породилишта. Наше породилиште је у добром стању, али ми га желимо још унаприједити и хвала Србији. На овај начин ћемо побољшати техничке могућности присуства очева порођају.“, нагласио је генерални директор УКЦ Републике Српске проф. др Владо Ђајић.

„Велико ми је задовољство што је једна од тачака моје дводневне посете Бањалуци и посета породилишту. Има ли значајнијег и важнијег места од места гдје се рађа нови живот? Захваљујем се целом медицинском особљу које овде вредно ради и онда када им није дан и када имају проблема код куће. Увек нађу и разлог за осмех и разговор, разумеју и труднице и породиље, воде рачуна о бебама. Њихов посао није лак и зато мислим да треба сваког дана да им захвалимо. Надам се да ће инкубатор помоћи у спашавању живота, а реновирање породилишта које и сада лепо изгледа биће искорак ка савременом приступу важном делу медицине. То је дио великог пројекта „Србија 2027 – искорак у будућност” на чији сваки сегмент смо поносни. Поносни смо такође на успешну сарадњу Републике Српске и Републике Србије посебно у домену медицине“, истакла је Тамара Вучић.