Чувени грудни хирург и наш вишегодишњи сарадник др Diego Gonazalez Rivas поново борави у Универзитетском клиничком центру Републике Српске гдје ће заједно са љекарима Клинике за торакалну хирургију на челу са др Марком Кантаром изводити хируршке захвате. Овом приликом осврнули смо се на едукацију наших љекара и стицање нових знања и вјештина у Кини, те на захвате које ће др Ривас изводити са тимом Клинике за торакалну хирургију.

„Користим прилику да вам се свима захвалим што сте данас у нашој установи. Ово је још један доказ да је УКЦ Републике Српске на мапи европских и свјетских здравствених центара. У нашој установи раде врхунски љекари, у посјету нам долазе врхунски познаваоци медицине. Господин Ривас је у нашој установи већ осми или девети пут што је управо доказ да константно унапређујемо знања и вјештине запослених и рад наше установе. Још једном велико хвала господину Ривасу што је овдје данас са нама, колегама из Србије, начелнику Кантару и комплет тиму“, рекао је генерални директор проф. др Владо Ђајић.

„Срећан сам што сам овдје данас међу пријатељима и са тимом др Кантара, те поздрављам проф. др Ђајића. Данас на програму имамо један веома тежак случај тј. реоперације на грудном кошу које су веома комплексне и опасне. Наиме, пацијент је оперисан прије двадесет година кроз један велики рез које се зове торектомија. Данас тог пацијента оперишемо кроз један мали рез што је такође комплексно, али нам добро иде и ускоро завршавамо операцију. Сваки случај који сам оперисао у УКЦ Републике Српске је за експерте из торакалне хирургије тј. комплексан, морам да нагласим да сам задовољан напретком тима Клинике за торакалну хирургију у УКЦ Републике Српске. Посебно сам задовољан посјетом тима из Клинике за торакалну хирургију који је боравио на едукацији у Схангхаи Пулмонарy Хоспитал у Кини гдје су чланови тима имали прилику да виде много сложених операција до 150 дневно. Такође имали су прилику да виде и упознају се са  најмодернијом роботском технологијом на свијету. Још једном хвала свима, срећан сам што сам овдје и задовољан напретком вашег тима“, рекао је др Диего Гонзалез Ривас.

„Желим да се захвалим генералном директору УКЦ Републике Српске проф. др Влади Ђајићу на омогућеној сарадњи и др Диегу Гонзалезу Ривасу. Ми смо већ створили пријатељски однос са др Ривасом, редовно смо у контакту и имамо сталне консултације у вези са захтијевним случајевима на недјељном нивоу. Захваљујем се нашем генералном директору на подршци коју имамо увијек. Без ње ништа не би било могуће. Исто тако се захваљујем и мојим колегама из Клинике за торакалну хирургију из УКЦ Србије. Захваљујем се мојим колегама са наше Клинике и начелнику Клинике за анестезију и интензивно лијечење др Драгану Ракановићу без којег не бисмо могли радити. Shanghai Pulmonary Hospital у Кини је највећа болница за грудну хирургију на свијету и тешко је сабрати утиске. Др Диего Гонзалез Ривас је тамо од 2012. године и изводи роботску и унипортал ватс хирургију. То је болница која ради 150 операција на дневном нивоу, 25 000 операција на годишњем нивоу и доминира у иновацијама. Чим смо се вратили, почели смо да усвајамо концепте виђене у Кини и изненадили смо се колико нам то добро иде, што говори у прилог чињеници колико је та посјета била драгоцјена“, рекао је др Марко Кантар.