Клиника за општу и абдоминалну хирургију обиљежава 25 година рада под овим именом. Од заједничке Хируршке клинике и издвајања као посебне организационе јединице протекло је 25 година, што представља значајан јубилеј. Заједно са УДАС-ом /Удружење ампутираца Републике Српске/ организована је сликарска колонија за абдоминалну хирургију. Умјетници сликари су осликали 25 слика, те смо данас на дан славе Клинике 14. фебруар Св.Трифун организовали сталну поставку слика на Клиници.

„Захваљујем се начелнику Клинике  за општу и абдоминалну хирургију и ауторима ових дјела, јер су овим чином уљепшали амбијент нашим пацијентима, али и медицинском особљу. Наш циљ је да поред најбоље здравствене заштите која се пружа свугдје у свијету и најбоље терапије, пружимо и угодан боравак нашим пацијентима“, нагласио је генерални директор проф. др Владо Ђајић.

„Клиника за општу и абдоминалну хирургију под овим именом фукционише пуних 25 година, од 8. децембра 1998. године. Чекали смо одговарајуће вријеме да се створе техничко – финансијски услови, те да се овај јубилеј обиљежи и да се Клиника уреди након пандемије ЦОВИД19. За вријеме пандемије наша Клиника се селила 3 пута са сјеверног на јужни дио и то је оставило трага на ентеријеру Клинике. Захваљујући генералном директору проф. др Влади Ђајићу, наша Клиника је комплетно окречена, а наша пријатељица Тамара из Концепта нам је дала сугестије како да оплеменимо простор у складу са постојећим бојама. Захваљујући Удружењу ампутираца Републике Српске организована је ликовна колонија гдје су се њихови чланови окупили, насликали и даровали ове слике. Наравно, требало је обезбиједити репро материјал, кистове, боје, уоквирити слике и овом приликом захваљујем се људима из Челинца који су подржали овај пројекат. Ова изложба представља прву сталну поставку слика у једној Клиници УКЦ Републике Српске. Већина пацијената овдје су пацијенти са малигним обољењима и пацијенти повријеђени у саобраћајним несрећама и свако од њих носи свој терет болести. Жеља нам је да учинимо боравак наших пацијената што пријатнијим и угоднијим и да се боље осјећају. Прошле године кроз Клинику је прошло 3 555 пацијената, од тога је хируршки збринуто 2 702. Анализирајући протеклих 25 година дошли смо до податка да се годишње просјечно оперише око 3000 пацијената, што говори о томе колико је велики број оперисаних и спасених људских живота у нашој Клиници“, рекао је проф. др Зоран Алексић.

„Организацији УДАС је част и велико задовољство што смо данас дио овог дивног догађаја. Данас смо поклонили 22 умјетничка рада од 13 умјетника Клиници за општу и абдоминалну хирургију са циљем да помогнемо и олакшамо пацијентима боравак у овој Клиници. Такође, овим чином желимо да се захвалимо УКЦ Републике Српске и проф. др Зорану Алексићу на позиву да данас предамо наш поклон, али и свим љекарима“, истакла је пројект менаџер УДАС-а Гордана Шекарић.