Клиника за општу и абдоминалну хирургију обиљежава 25 година рада и функционисања као посебна организациона јединица.Овај значајан јубилеј данас се обиљежава са пријатељима и сарадницима уз представљање историјата и развоја Клинике, те уручење захвалница заслужним појединцима. Обиљежавању присуствују и доајени бањалучке хирургије чије залагање, труд и рад су поставили темеље данашње Клинике за општу и абдоминалну хирургију.

„Гледајући ове просторе не могу се отети утиску да је овај објекат архитектонски и грађевински савршено урађен. Знам и да је технологија на високом нивоу што је у данашње вријеме битан услов за квалитетан рад. Садашње генерације имају задатак да ускоче у воз будућности, те да иду у корак са европским и свјетским протоколима лијечења. Честитам свима који су дочекали овакве услове и имам велику вјеру у младе љекаре да постигну да УКЦ Републике Српске буде на на мапи великих и успјешних болница“, рекао је проф. др Здравко Марић.

„ Честитам јубилеј Клиници за општу и абдоминалну хирургију. Сјећам се времена када смо колега Марић и ја радили на Одјељењу опште хирургије које ће касније прерасти у Клинику за општу и абдоминалну хирургију. Тада је већина људи који данас успјешно обављају посао у Клиници била на почетку својих каријера. Сада када смо сви заједно лијепо је чути о добрим резултатима који су постигнути на нивоу Клинике, УКЦ-а Републике Српске и комплетног здравства Републике Српске. Још једном честитам Клиници, захваљујем на позиву и указаној части и желим да што боље обављате свој посао“, изјавио је проф. др Брано Топић .

„Када се каже 25 година не можемо рећи да је то велик период ако се прича са историјског аспекта, међутим када кажете 25 година постојања једне Клинике то већ добија другу конотацију. Захваљујући доајенима бањалучке хирургије који су нас свему научили, захваљујући Министарству здравља и социјалне заштите и Влади Републике Српске ова Клиника је од 2018. године у новом простору. Овај тренутак обиљежавамо са једном презентацијом развоја Хируршке клинике и развоја бањалучке хирургије од Другог свјетског рата. Подсјетићемо се старих времена, погледаћемо како смо радили и живјели, а гдје смо данас и какве услове имамо. Неизмјерно смо захвални нашим учитељима који су нас учили хирургији, неки од њих су данас овдје са нама, а неки од њих из одређених разлога нису били у могућности да присуствују догађају. Искористићу прилику да се захвалим свим колегама, сарадницима и учитељима и да генерације које долазе послије нас у здрављу и миру прославе 50. рођендан Клинике за општу и абдоминалну хирургију“, рекао проф. др Зоран Алексић, начелник Клинике за општу и абдоминалну хирургију.

„Захваљујем вам се што сте данас у УКЦ Републике Српске. Користим ову прилику да се захвалим свим здравственим радницима који су ударили темеље хирургије и дали велики допринос ономе што је хирургија данас, а то је једна модерна и савремена Клиника гдје се раде операције које се раде у реномираним здравственим центрима у региону. Такође, желим да се захвалим и садашњој генерацији која ради одлично, уз подршку Пословодства УКЦ Републике Српске и Владе Републике Српске, како бисмо унаприједили рад и нашим пацијентима пружили што бољу здравствену заштиту“, рекао проф. др Владо Ђајић, генерални директор УКЦ Републике Српске.