Одјељење за лапароскопску хирургију Клинике за општу и абдоминалну хирургију УКЦ Републике Српске организује семинар под називом “Онколошко дигестивна хирургија јуче, данас, сутра”. Ријеч је о тродневном семинару који подразумијева један дан теоретског дијела и два оперативна дана. Предавачи су еминантни стручњаци из Србије, Русије и Америке који ће са нашим запосленим подијелити своја стечена искуства и знања. Током два оперативна дана наши стручњаци ће заједно са гостима извести оперативне захвате тј. лапароскопску ресекцију желуца, једњака , дебелог цријева итд.

„ Данас у нашим салама са нашим љекарима оперишу стручњаци из Америке и Русије и они ће им преносити своје знање. Ово је један велики, али и један необичан успјех. Успјели смо спојити неспојиво – то су љекари нашег поријекла веома успјешни у Америци и Русији. Данас ћемо поред семинара, имати прилику да угостимо ове стручњаке који ће ова два дана оперсати наше пацијенте. Желим да се захвалим нашим гостима, а истовремено својим колегама да честитам на овом великом успјеху“, рекао је проф. др Владо Ђајић, генерални директор УКЦ Републике Српске.

„Данас почиње наш стручни састанак “Онколошко дигестивна хирургија јуче, данас, сутра”. Данас имамо теоретски дио односно предавања са колегама из Руске Федерације и Сједињених Америчких Држава. Такође путем линка се укључују еминентни стручњаци из Београда и Љубљане. Тема овог састанка су најновији модалитети лијечења наших онколошких болесника. Ми смо у току са савременим дешавањима, али након овог састанка очекујемо да ћемо бити бољи и да ћемо унаприједити нашу хирургију, те да нашим пацијентима пружимо што квалитетнију здравствену његу“, рекао је мр др Горан Јањић- Клиника за општу и абдоминалну УКЦ Републике Српске.

„Изузетна ми је част и задовољство што сам данас у УКЦ Републике Српске са колегама, најбољим стручњацима у овој области. Ово је једна фантастична организација, као што је и проф. др Владо Ђајић рекао, спој неспојивог. Ми увијек говоримо да медицина не смије имати границе и ограничења“, истакао је проф. др Угљеша Станојевић, директор Курског онколошког центра Русија.

„Хвала вам још једном на позиву и срећан сам што сам овдје поново да могу да наставим сарадњу са колегама из УКЦ Републике Српске. Заједничким снагама унапређујемо лапораскопску хирургију и пружамо пацијентима још бољу здравствену услугу”, рекао др Игор Милошевић- Соутхwоодс Хеалтх Охио- Америка.