Почетком новембра навршиће се тачно годину дана од оснивања Инфо центра у Универзитетском клиничком центру Републике Српске. Наиме, у нашој установи се у протеклој години дана у просјеку мјесечно лијечило око 6.029 пацијената, а амбулантно прегледало око 47.804 пацијената. Саме бројке говоре више од ријечи колико грађана користи наше услуге, те колико је важно да осим адекватног лијечења добију и правовремену информацију о услугама које им можемо пружити.

Инфо центар је и основан како би унаприједили наше пословање и комуникацију са корисницима наших услуга. Запослени у Инфо центру сваким радним даном у периоду од 07:00 до 15:00 часова безрезервно пружају све потребне информације путем броја телефона 051/343-000. Радом Инфо центра обезбијеђена је комуникација са корисницима на најједноставнији начин, тј. телефонским путем. На рад Инфо центра се у великој мјери ослањају запослени у УКЦ РС који добију све тражене информације, као и грађани из цијеле РС, па и федерације јер прије него што се упуте на поједине прегледе желе се информисати о свим појединостима.

Важно је нагласити да запослени у Инфо центру не одговарају само на постављена питања, већ са саговорницима разговарају, слушају их, упућују и савјетују. Након интензивног промовисања услуга које пружају оператери у Инфо центру, дијапазон информација које су тражене временом се повећавао, те је из тог разлога активирана и е-маил адреса инфо.центар@кц-бл.цом како би се запослени/грађани могли информисати и на овај начин. Инфо центар је добио приступ и основној бази података о стационираним пацијентима (КИС), како би олакшали породици пацијента да сазнају гдје је пацијент стациониран или премјештен.

Важност рада Инфо центра је највише до изражаја дошла почетком реконструкције и изградње УКЦ РС јер је ангажован с циљем да благовремено упути грађане о свим премјештањима амбуланти, промјени кретања кроз УКЦ РС због затварања појединих пролаза, или прилаза, али и да информише грађане у вријеме епидемија када је и да ли је дозвољена посјета и др.

Овакавим начином пружања информација знатно је побољшана сарадња са здравственим установама из читаве РС. Повећан је број позива љекара који се интересују да ли се поједине претраге раде у УКЦ РС, затим се траже поједини љекари ради консултација и др. Такође, велики број позива је из апотека како би консултовали љекаре о замјенским терапијама или дозирању лијека. Велики број позива је и из иностранства како од физичких лица која се интересују да ли се раде поједине претраге тако и од осигуравајућих кућа чији су корисници на лијечењу у УКЦ РС. Највећи постотак корисника услуга Инфо центра су стара лица којима је ово најпрактичнији начин комуникације како би се информисали о томе када поједини љекари раде амбулантне прегледе итд.

Инфо центар УКЦ РС је за кратак период постојања стекао повјерење запослених и грађана, али и других здравствених установа у РС и окружењу јер ће им на постављено питање бити правовремено и тачно одговорено.