GAK oprema 1Дана 7.7.2016. године почело се са реализацијом планираног пројекта реконструкције и опремања Породилишта Клинике за гинекологију и акушерство УКЦ РС. Почетак његове имплементације практично представља остварење вишедеценијске тежње и реализује се уз подршку Министарства здравља и социјалне заштите РС и Фонда здравственог осигурања РС.Циљ реновирања Порођајног блока јесте формирање Претпорођајног одјељења и Одјељења за присуство оца порођају што ће омогућити нашим пацијентицама комфорнији боравак у ишчекивању једног од најважнијих момената у њиховим животима – рођења дјетета.

Први корак у реализацији овог пројекта представља испоручена опрема уз помоћ које ће се модернизовати Породилиште, а која састоји се из три нова електрична кревета за хоспитализоване пацијенте, једног гинеколошког стола/столице за мале хируршке захвате са електричним подешавањем висине, три хидраулична транспортна кревета промјењиве висине са тренделенбург подешавањем, пет болничких транспортера/колица за терапију и 5 респирационих пумпи.

Пројекат реновирања Порођајног блока је од изузетног значаја за GAK oprema 3здравствени систем Републике Српске јер се на годишњем нивоу у Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ РС роди више од 3 000 беба. Осим тога, модернизацијом ће се олакшати рад љекарима и медицинском особљу који су и до сада пружали, захвљујући свом знању и вјештинама, врхунску медицинску услугу нашим пацијентицама.

У наредним данима очекују се континуиране активности на наставку испоруке опреме, као и извођење радова што подврђује да се УКЦ РС не зауставља на пројектима изградње Јужног крила, реконструкције и опремања ЦМБ-а иизградње Сјеверног крила већ да улаже максималне напоре на модернизацији свих постојећих капацитета, а све у сврху пружања што квалитетнијих услуга нашим корисницима.

GAK oprema 4 GAK oprema 5GAK oprema 2