Intesa donacija 2Представници Интеса Санпаоло Банке БиХ уручили су данас опрему за млијечну кухињу у Клиници за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци. Средства за ову донацију прикупљена су у хуманитарној кампањи „Инспирисани срцем“, који су организовали  Интеса Санпаоло Банке и компаније Виса. “У овогодишњој кампањи, која је организована од 15. јуна до 15. августа 2016. године, од сваке трансакције Виса Инспире картицом, без обзира на износ и без наплате додатне накнаде издвојено је 0,10 КМ за педијатријске одјеле болница у БиХ, међу којима је и Клиника за дјечије болести УКЦ РС. Пројекат је 2013. године иницијално покренула Интеса Санпаоло Банка БиХ, да би се 2014. године  придружила и компанија Виса. Циљ ове кампање је да мотивише потрошаче да изаберу безготовински начин плаћања, јер током и најмање трансакције обезбјеђују велики допринос фонду кампање“, рекао је приликом уручења донације Амир Термиз, извршни директор за послове са становништвом у Интеса Санпаоло Банци БиХ.

Intesa donacija 1Начелник Клинике за дјечије болести УКЦ РС др Стојислава Коњевића, педијатар-интензивиста, том приликом је рекао: “У име Клинике за дјечије болести Унивезитетског клиничког центра РС и у своје лично име захваљујем се Интеса Санпаоло Банци на показаном друштвено одговорном понашању и урученој донацији. Ради се о двије савремене расхладне витрине које испуњавају потребне стандарде и које ће бити инсталиране у млијечној кухињи гдје се чува сва потребна храна за бебе и већу дјецу. Такође, добили смо један портабилни пулсниоксиметар за праћење фреквенце срца и сатурације крви кисеоником који ће се користити на одјелима и служи за потребе пацијената. Овим путем позивамо и друге компаније да покажу овакво друштвено одговорно понашање и да покажу већи интерес када је у питању набавка било какве опреме која је од велике помоћи болесној дјеци.”

Представницима Клинике за дјечије болести уручена је и слика, чију је скицу направио студент Ликовне академије, а обојила дјеца и грађани, који су учествовали на отвореној ликовној радионици организованој поводом завршетка хуманитарне акције „Инспирисани срцем“.

„Цијелу кампању смо завршили занимљивим догађајем чији је слоган био „Инспирисани срцем насликани с љубављу“. Наши клијенти цијене овакву врсту пројеката и увијек су спремни да подрже кампање које имају за циљ да помогну другим људима. Сигурни смо да дјеца која бораве у болницама одвојена од својих породица заслужују пажњу свих нас и зато смо одлучили да њихов боравак учинимо што је могуће угоднијим”, изјавила је приликом уручења донације Лејла Диздаревић, директорица Дирекције за ПР и маркетинг комуникације Интеса Санпаоло Банке БиХ.

Intesa donacija 3 Intesa donacija 4 Intesa donacija 5