Ljekari iz IzraelaУ оквиру наставка сарадње, гости из Медицинског центра Хадассах из Израела, посјетили су Универзитетски клинички центар Републике Српске. Разговарано је о размјени искустава и особља ради даљњег професионалног усавршавања. Сарадња између ове двије здравствене установе успостављена је посредством Представништва Републике Српске у Израелу.Љекари из Медицинског центра Хадассах, професор Алон Пикарскy, шеф Хирургије и професор Лиат Апплебаум, шеф Радиологије обишли су Завод за клиничку радиологију, Одјељење интервентне кардиологије у оквиру Клинике за кардиологију и другу реновирану етажу Централног медицинског блока на којој је смјештена Клиника за унутрашње болести.

Др Слободан Хајдер помоћник генералног директора за медицинске послове је нагласио да је помоћ колега из Израела од великог значаја, како у савјетима и едукацији, али и промоцији онога што се у овом тренутку дешава у Универзитетском клиничком центру РС, а то је реконструкција и комплетна обнова клиника.

Професор Алон Пикарскy, шеф Хирургије Медицинског центра Хадаса у Јерусалиму истакао је да неће бити никаквих проблема око умрежавања и међусобне размјене између двије болнице имајући у виду да су љекари из Бањалуке били на усавршавању у болници Хадассах, те да ће то свакако имати позитиван утицај на обје здравствене установе.
Арие Ливне, шеф Представништва РС у Израелу каже да се професор Пикарскy нада наставку добре сарадње Медицинског центра Хадассах и УКЦ РС те да је одушевљен Бањалуком.