Компанија “Толедо унион” донирала је данас Клиници за општу и абдоминалну хирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске болничку постељину у вриједности од 9.000 КМ. Донација се састоји од 100 комада чаршава, 100 комада јастука, 100 комада шлифера и 100 комада јастучница, а овом хуманом гесту придружила се и Ловачко-пјешачка дружина “Зечији скок” са донацијом 20 комада штеп дека.

Начелник Клинике за општу и абдоминалну хирургију др Зоран Алексић изјавио је да постељине увијек недостаје и да ће ова донација бити од велике помоћи. Према његовим ријечима, обезбијеђена је и набавка врхунског апарата за фузију крвних судова, што ће знатно олакшати рад у операционој сали, завршен је и процес набавке два монитора и два пулсна оксиметра за пројекат полуинтезивне његе, а ускоро ће стићи нове униформе за медицинске сестре и љекаре.

Власник компаније “Толедо унион” господин Владимир Тешић рекао је да је недавно као пацијент боравио у Клиници за општу и бдоминалну хирургију, те да је након изласка размишљајући о условима у којима особље ради, одлучио да на неки начин помогне. Додао је да је ова донација знак захвалности за бригу и третман које му је особље ове Клинике указало током његовог лијечења у УКЦ РС. Господин Тешић је изјавио да његова компанија није довољно моћна да изгради нову зграду, али да су у могућности да донирају постељину и на тај начин барем мало помогну у раду Клинике. Такође је позвао и друге привредне субјекте да у складу са могућностима дају свој допринос.