Завод за клиничку радиологију УКЦ РС посјетио је проф. др Суад Јагањац, специјалиста интервентне радиологије из Сцхöн Клиник Хамбург Еилбек који је уједно и предавач на Медицинском факултету у Бањалуци. Овом приликом под његовим менторством се извела минимално инвазивна радиолошка процедура терапије хроничног радикуларног бола.

Радиолошке процедуре терапије хроничног радикуларног бола и њихово увођење у нашој установи олакшаће тегобе пацијентима који се суочавају са радикуларним болом, стањем које настаје као посљедица притиска на нерв услијед оштећеног међупршљенског диска, код дискус херније, спондилозе, дискартрозе или запаљенских промјена.

Терапији су подвргнута два пацијента, а од наредне године процедура ће бити свакодневна у Универзитетском клиничком центру Републике Српске. Пацијенту се под контролом скенера веома прецизно даје лијек тачно тамо гдје је потребно близу нерва чиме се постижу максимални резултати. На овај начин, наша установа постаје једина здравствена установа у Босни и Херцеговини која ће изводити ове процедуре.