Универзитетском клиничком центру Републике Српске фармацеутска компанија Аббвие донирала је пет видео телефона који пружају могућност видео позива са другим телефонима који подржавају исту технологију, као и 70 ИП телефона који ће се користити унутар УКЦ РС. Вриједност донације је око 64 000 КМ. Захваљујући овој донацији биће олакшано комуницирање са другим здравственим институцијама са којима запослени у УКЦ РС врло често сарађују, односно прикључивањем телефона са видео позивом на интернет мрежу љекари могу бесплатно комуницирати са колегама из других здравствених установа уз минималне или никакве трошкове. Такође, 70 ИП донираних телефона је лиценцирано и може се користити искључиво у нашој установи, а због опремања нових простора итекако ће користити својој сврхи. С обзиром на чињеницу да је Универзитетски клинички центар Републике Српске здравствена институција која има велики број запослених веома је важно да се екстерна и интерна комуникација одвија неометано на високом нивоу и уз минималне трошкове захваљујући модерним технологијама као што је ова донација.

„Задовољство нам је да и овом донацијом имамо прилику подићи ниво здравствене услуге унутар система здравства РС и наравно Универзитетско клиничког центра Републике Српске! Увијек нам је драго и чини нам велико задовољство када можемо помоћи у унапрјеђењу услова рада здравствених професионалаца, а надамо се да ће донирана ИТ опрема, омогућити брзу и лакшу комуникацију, како међу одјелима и здравственим професионалцима унутар клиничког центра, тако и са вањским партнерима и државама у окружењу, све у оквиру услуге и у функцији добробити за пацијенате. Ово је само једна у низу наших донација за УКЦ РС и надамо се да ћемо и у будућности моћи судјеловати у оваквим и сличним акцијама“, рекао је Дарио Ненадић директор компаније Аббвие за Босну и Херцеговину и Црну Гору.

Примопредаји донације компаније Аббвие УКЦ РС, присуствовали су в.д. генерланог директора УКЦ РС проф. др Владо Ђајић и министар здравља и социјалне заштите РС др Драган Богданић.