У посјету Маријану Бенешу који је хоспитализован у Клиници за неурологију УКЦ РС дошла су највећа имена некадашњег југословенског бокса, Тадија Качар, Антон Јосиповић и други, носиоци преко 30 олимпијских, свјетских и других медаља.
Докторица Даворка Катана, специјалиста неурологије нагласила је да особље наше установе улаже максималне напоре да Бенешу пружи најбољу терапију. Боравиће код нас још седам дана па ће се донијети одлука одлучити да ли је даље за физикални третман или ће бити упућен на кућно лијечење. Бенеш је у болницу примљен због отежаних и успорених психомоторних функција те истакла да је његово тренутно стање стабилно.
Тадија Качар је поручио да је Бенеш “нокаутер и снагатор, какав се ријетко среће”.

“Са друге стране има меко срце и добру душу, за разлику од других боксера, а има и музичко образовање и смисао за поезију. Није нам било тешко да дођемо из свих мјеста широм бивше Југославије. Бокс је суров у рингу, али када гонг означи крај, боксери остају у коректним и фер односима”, рекао је Качар и нагласио да ће “сутра доћи 500 боксера ако Бенешу затреба”.

“Маријан је велики шампион и људска громада. Иначе се окупљамо на турнирима, у љепшим ситуацијама, али живот је понекад окрутан и суров, па се понекада окупимо у оваквој ситуацији. Нашој легенди желимо што бржи опоравак “, рекао је Саид Чолпа.
Сви су истакли колико је Бенеш увијек био храбар борац.

“Освојио је публицитет не само Југославије, него и окружења. Поштовали су га као спортисту. Завршио је каријеру, али се нажалост десило што се десило. Из цијеле бивше Југославије смо дошли да га обиђемо. Надамо се да ће се опоравити и да ћемо доћи да се дружимо и причамо о нечему што би га насмијало”, казао је Божидар Дујковић.Антон Јосиповић се захвалио свима, пријатељима спорта, прослављеним боксерима и љекарима наше установе. “Све што је некада ваљало, данас се скупило овдје. Када су нас људи примијетили у граду, рекао сам – ово што видите, то је најбоље из бивше земље”, поручио је Јосиповић.