Zavod za kliničku radiologiju UKC RS posjetio je prof. dr Suad Jaganjac, specijalista interventne radiologije iz Schön Klinik Hamburg Eilbek koji je ujedno i predavač na Medicinskom fakultetu u Banjaluci. Ovom prilikom pod njegovim mentorstvom se izvela minimalno invazivna radiološka procedura terapije hroničnog radikularnog bola. 

Radiološke procedure terapije hroničnog radikularnog bola i njihovo uvođenje u našoj ustanovi olakšaće tegobe pacijentima koji se suočavaju sa radikularnim bolom, stanjem koje nastaje kao posljedica pritiska na nerv uslijed oštećenog međupršljenskog diska, kod diskus hernije, spondiloze, diskartroze ili zapaljenskih promjena.

Terapiji su podvrgnuta dva pacijenta, a od naredne godine procedura će biti svakodnevna u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Pacijentu se pod kontrolom skenera veoma precizno daje lijek tačno tamo gdje je potrebno blizu nerva čime se postižu maksimalni rezultati.  Na ovaj način, naša ustanova postaje jedina zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini koja će izvoditi ove procedure.