Vijesti

Prijem 50 učenika Medicinske škole u radni odnos

Generalni direktor UKC Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić i pomoćnik generalnog direktora za zdravstvenu njegu Slađana Vranješ posjetili su Medicinsku školu u Banjaluci. Ovom prilikom dogovoren je prijem 50 učenika koji su završili Medicinsku školu (medicinskih sestara /tehničara) u radni odnos u UKC Republike Srpske. 

11/05/2022|

Međunarodni dan babica u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Republike Srpske

Danas se širom svijeta obilježava Međunarodni dan babica, jedne od najljepših profesija u zdravstvu. Babice su prve koje vide bebe i dočekaju ih na svoje ruke prilikom rođenja, a rođenje djeteta je najvažniji događaj u životu majke i cijele porodice.

05/05/2022|

Predstavljanje pilot projekta o uvođenju supervizije medicinskih sestara/tehničara u UKC Republike Srpske

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske prva je zdravstvena ustanova u Srpskoj u kojoj će biti realizovan pilot projekat koji se odnosi na superviziju medicinskih sestara i tehničara, s ciljem stručne podrške da bi efikasnije doprinijeli struci i profesionalnom razvoju i funkcionisanju, kao i otvorenom razgovaranju o problemima i izazovima sa kojima se svakodnevno suočavaju.

26/04/2022|

Vaskršnja posjeta najmlađim pacijentima i Urgentnom centru

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić tradicionalno je obišao naše najmlađe pacijente hospitalizovane u Klinici za dječije bolesti i Klinici za dječiju hirurgiju i darivao ih vaskršnjim jajima i slatkišima kao prigodnim znakom pažnje.

24/04/2022|

Operacije hemoroida novom metodom prvi put u Republici Srpskoj i BiH

Hirurški tim Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju je izveo dvije hirurške procedure  po prvi put u UKC Republike Srpske, ali i po prvi put u BiH. Riječ je o operaciji hemoroida novom tehnikom pod nazivom HAL-RAR nastalom od skraćenice od Haemorrhoidal Artery Ligation and Recto Anal Repair. Ovom tehnikom se koristi  jedan poseban uređaj kojim se pomoću ultrazvučne sonde detektuje tačno mjesto hemoroidalne arterije koja se podvezuje. Time se sprječava dotok krvi u hemoroidalni čvor, a obično je oko 5-7 takvih arterija. U daljem toku vrši se vraćanje samog hemoroidalnog čvora na njegovo prirodno mjesto.

20/04/2022|

5 GODINA NAPRETKA

Pet godina truda, rada, odricanja i zalaganja. Pet godina borbe za svakog pacijenta, za naše zaposlene i zdravstveni sistem kakvog zaslužuju svi građani Banjaluke i Republike Srpske. Nadomak smo cilja da se pozicioniramo kao regionalni lider u pružanju zdravstvenih usluga.

IDEMO DALJE!


05/04/2022|

Prvi Loop – X sistem na Balkanu

Prvi put je u Klinici za ortopediju i traumatologiju urađen komplikovan operativni zahvat luksacionog preloma šestog i sedmog grudnog pršljena uz korištenje kompjuterskog navigacionog sistema. Pacijent je povrijeđen prilikom rada u šumi, a operativni zahvat protekao je uredno.

31/03/2022|

Radionice za studente Medicinskog fakulteta u UKC Republike Srpske

Studenti se postepeno vraćaju u svakodnevnicu koja ukljčuje i kliničku praksu koja je usljed pandemije bila svedena na minimum, a u pojednim periodima nije ni sprovođena zbog teške epidemiološke situacije.

29/03/2022|

Prva svjetska konferencija posvećena borbi sa pandemijom COVID 19

Delegacija Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prisustovala je Prvoj svjetskoj konferenciji posvećenoj borbi sa pandemijom COVID19 koja se održava u Beogradu u Palati Srbije u periodu od 26. do 28. marta.

26/03/2022|

I Konferencija Balkanske asocijacije medicinskih sestara u Beogradu

Predstavnici sestrinskog kadra UKC Republike Srpske su učestvovali na I Konferenciji Balkanske asocijacije medicinskih sestara u Beogradu.

26/03/2022|