Vijesti

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske i Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci organizovali međunarodnu školu

” IMAGE-GUIDED RADIO-/NUCLIDE THERAPY”
(“Slikovno-vođena radionuklidna terapija”)

U periodu od 28. septembra do 2. oktobra 2020. godine održala se Međunarodna škola pod nazivom „Image-guided radio-/nuclide therapy“ (“Slikovno-vođena radionuklidna terapija”) u kojoj je participiralo 79 učesnika iz 23 zemlje.

02/10/2020|

Novi uspjesi iz domena laparoskopske i torakoskopske hirurgije u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

Hirurški timovi Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju i Klinike za torakalnu hirurgiju po prvi put izveli su u jednom aktu dva veoma složena operativna zahvata. Riječ je o kompleksnoj multivisceralnoj laparoskopskoj operaciji gdje je kod pacijentice izvedena istovremeno laparoskopska operacija karcinoma debelog crijeva i jednoportalna torakoskopska resekcija metastaze desnog pluća. Ovaj operativni zahvat je podrazumijevao učešće hirurga različitih specijalnosti, odnosno specijalista abdominalne hirurgije, torakalne hirurgije i anestezije sa reanimacijom.

01/10/2020|

IN MEMORIAM

Prim. dr Miroslav Đurica

(1953 -2020)

Obavještavamo sve zaposlene u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske da je dana 29.9.2020. godine preminuo naš uvaženi dr Miroslav Đurica, specijalista interne medicine.

01/10/2020|

Humanitarni broj 1412- za završetak izgradnje dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici namijenjenog za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji

29/09/2020|

Donacija Kraljevine Norveške Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

Ambasador Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, Njegova Ekselencija gospodin Olav Reinertsen sa delegacijom Ambasade i predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP-a) posjetio je danas Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. Prilikom posjete ambasador se sastao sa članovima Poslovodstva UKC RS na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem, te donirao vrijedna medicinska sredstva za potrebe naše ustanove.

17/09/2020|

IN MEMORIAM

 

Dr Marko Pekija

(1983-2020)

Sa dubokim žaljenjem obavještavamo javnost i medije da je dana 13. 9. 2020. godine, nakon više od mjesec dana  borbe sa novim korona virusom preminuo naš uvaženi ljekar dr Marko Pekija iz Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

14/09/2020|

Predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije: Impresionirani smo rezultatima UKC RS u borbi protiv pandemije

Delegacija Svjetske zdravstvene organizacije u sklopu posjete misije iz Kopenhagena (Kancelarija za Evropski region SZO) posjetila je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

08/09/2020|

Uspješna saradanja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i Bolnice Brčko

UKC RS pomaže Bolnicu Brčko

01/09/2020|

Izveden složeni operativni zahvat u Klinici za vaskularnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske

Hirurški tim Klinike za vaskularnu hirurgiju je uradio vrlo složenu operaciju aneurizme trbušne aorte sa urođenom anomalijom renalnih arterija.

26/08/2020|

Izvedeni složeni operativni zahvati u Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC RS – Odstranjen tumor male karlice i obavljena visokorizična amputacija ekstremiteta

Eminentni specijalista ortopedije sa traumatologijom i onkolog iz Beograda dr Aleksandar Đorđević i priznati srpski onkološki hirurg dr Petar Mamontov, zajedno sa ljekarskim timovima Klinike za ortopediju i traumatologiju UKC RS, Službe za vaskularnu hirurgiju, uz podršku Zavoda za kliničku patologiju UKC RS i Zavoda za transfuzijsku medicinu RS, uradili su dvije složene operacije karcinoma male karlice i složenu amputaciju ekstremiteta.

18/08/2020|