Vijesti

Razmjena iskustava sa ruskim stručnjacima u domenu rekonstrukcije dojke

Ljekarski tim Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske izveo je operativni zahvat tj. primarnu rekonstrukciju dojke. Riječ je o operativnoj proceduri koja podrazumijeva odstranjenje dojke i rekonstrukciju dojke anatomskim implantom u jednom aktu.  Ovaj operativni zahvat urađen u našoj ustanovi, po prvi put se prenosio putem video linka kolegama iz Onkocentra u Sankt Peterburgu u cilju stručnih konsultacija i razmjene mišljenja u toku operativnog zahvata.

06/06/2019|

IN MEMORIAM

dr Predrag Nikolić

(1949- 2019)

Obavještavamo sve zaposlene u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske da je dana 4.6.2019. godine preminuo naš uvaženi dr Predrag Nikolić.

06/06/2019|

Delegacija privrednika iz dijaspore posjetila Univerzitetski klinički centar Republike Srpske- Cilj promocija zdravstva Srpske u inostranstvu

Delegacija privrednika iz dijaspore posjetila je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. Tokom posjete razgovarali su sa menadžmentom naše ustanove na čelu sa generalnim direktorom UKC RS prof. dr sc. med. Vladom Đajićem o mogućnostima jačeg povezivanja UKC RS i dijaspore, promocije usluga koje pruža naša ustanova u inostranstvu, edukaciji našeg kadra i mogućnosti liječenja stanovnika koji žive u inostranstvu u UKC RS.

01/06/2019|

Pregledano 128 pacijenata u Klinici za kožne i polne bolesti- Melanoma dan 2019

Ljekari i medicinsko osoblje Klinike za kožne i polne bolesti UKC RS na čelu sa načelnicom prof. dr Jagodom Balaban organizovali su besplatan pregled kože svim zainteresovanim građanima u cilju otkrivanja melanoma ili drugih oblika raka kože u ranom stadijumu, kao i osoba sa rizikom za obolijevanje od ovih malignih tumora.

31/05/2019|

Obilježen svjetski dan borbe protiv multiple skleroze

Udruženje multiple skleroze Republike Srpske uz podršku Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, 29. maja obilježava Svjetski dan multiple skleroze. Svjetski dan borbe protiv multiple skleroze obilježen je i ove godine u Parku „Petar Kočić“ u Banjaluci, te je na ovaj način skrenuta pažnja javnosti na oboljele od ove teške bolesti i na njihov položaj u društvu.

29/05/2019|

Medicinari iz Slovenije posjetili UKC RS: Razmjenom iskustava do unapređenja zdravstva

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske je u petak 24. maja ugostio 50 medicinskih sestara, babica i zdravstvenih tehničara iz Pomurja iz Slovenije, koji su sa svojim kolegama u Banjaluci razmijenili iskustva i znanja. Prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS istakao je da je ova posjeta radna i edukativna.

24/05/2019|

Obilježeno 27. godina stradanja banjalučkih beba

Sjećanje na 12 zvjezdica

Služenjem parastosa i polaganjem cvijeća kod spomenika 12 beba na Novom groblju i polaganjem vijenaca kod spomen obilježja „Život“ u Banjaluci obilježeno je 27 godina od stradanja 12 beba. U  tadašnjem Kliničkom centru Banjaluka, a današnjem Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske tokom maja i juna 1992. godine zbog nedostatka kiseonika umrlo je 12 novorođenčadi.  Prijeko potrebni kiseonik nije mogao biti dopremljen našoj zdravstvenoj ustanovi kopnom zbog ratnih dejstava i zbog zabrane Savjeta bezbjednosti UN za letove iznad BiH.

22/05/2019|

Završen proces akreditacije Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC RS u okviru UNICEF projekta „Akreditacija bolnica – prijatelja beba”

Sertifikat o akreditaciji koji dodjeljuje Agencija za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Republike Srpske (ASKVA), a u sklopu UNICEF projekta „ Akreditacija bolnica – prijatelja beba” svečano je uručen Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC RS. 

14/05/2019|

Mini simpozijum u UKC RS – Adenokarcinom pankreasa – multidisciplinarni pristup u dijagnostici i hirurškom tretmanu

U petak 10. maja 2019. godine u našoj ustanovi održan je mini simpozijum “Adenokarcinom pankreasa – multidisciplinarni pristup u dijagnostici i hirurškom tretmanu”.

14/05/2019|

Obilježen 12. maj – Međunarodni dan sestrinstva

”Sestrinstvo – glas koji vodi: Zdravlje za sve!”

Svake godine 12. maja širom svijeta obilježava se Međunarodni dan sestrinstva, jedne od najhumanijih profesija. Ove godine, Međunarodno vijeće medicinskih sestara obilježava Međunarodni dan sestrinstva pod sloganom ”Sestrinstvo – glas koji vodi: Zdravlje za sve!” na dan rođenja  začetnice modernog sestrinstva Florence Nightingale.

13/05/2019|