Vijesti

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

Delegacija Republike Srbije na čelu sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem posjetila je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

23/07/2020|

Hirurški tim Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske spasio amputiranu šaku

Hirurški tim Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, specijalisti plastične i rekonstruktivne hirurgije, specijalisti ortopedije i traumatologije, uz veliku podršku anestezije su izveli replantaciju kompletne šake. Dana 8. juna 2020. u našu ustanovu primljen je pacijent sa traumatskom amputacijom lijeve šake na nivou ručnog zgloba.

09/07/2020|

Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina donirala deset respiratora Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina donirala je Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske deset respiratora “Aventa-M”, ukupne vrijednosti 461.016 KM, koji su nabavljeni u okviru akcije “Respirator za Srpsku”.

02/07/2020|

Složen operativni zahvat u Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC RS

U Banjaluci izvedena operacija karličnog prstena

 

Eminentni ortoped iz Novog Sada prof.dr Vladimir Harhaji zajedno sa ljekarskim timom Klinike za ortopediju i traumatologiju UKC RS uradio je juče složenu operaciju karličnog prstena.

19/06/2020|

Izgradnja garaža- najznačajni poduhvat UKC RS i naselja Paprikovac

Jedan od najvećih problema za normalno funkcionisanje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske godinama predstavlja nedostatak parking mjesta i mi aktivno radimo na rješenju tog dugogodišnjeg problema, istakao je prof.dr Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS.

02/06/2020|

Donacija dezinfekcionog tunela kompanije „Kosmos“ Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

Privredno društvo “Kosmos” donirala je Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske mobilni tunel za dezinfekciju. Ovaj tunel olakšava borbu protiv novog virusa korona, funkcioniše na principu senzora i potpuno je siguran za zdravlje ljudi, a njegova osnovna namjena je potpuna dezinfekcija osoba i predmeta koji kroz njega prođu. Riječ je o projektu domaće kompanije „Kosmos“ odnosno proizvodu koji posjeduje sve tehničke karakteristike i CE znak da može da se plasira i na inostrano tržište. Vrijednost donacije je 20. 000  KM.

18/05/2020|

Posjeta predsjednika Vlade Republike Srpske Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske posjetio je predsjednik Vlade Republike Srpske gospodin Radovan Višković. Tom prilikom održan je sastanak sa poslovodstvom UKC RS na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem na kojem je utvrđeno da su UKC RS i zdravstveni sistem Republike Srpske uspješno odgovorili na sve izazove u borbi protiv virusa korona.

13/05/2020|

Obilježavanje 12. maja – Međunarodnog dana sestrinstva

”Sestrinstvo sada!”

Svake godine 12. maja širom svijeta obilježava se Međunarodni dan sestrinstva, jedne od najhumanijih profesija. Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 2020. godinu međunarodnom godinom medicinskih sestara, tehničara i babica. Ove godine, Međunarodni dan sestrinstva obilježio se pod sloganom ”Sestrinstvo sada!”.

12/05/2020|

Donacija IAEA Zavodu za kliničku mikrobiologiju

Zamjenik direktora Regulatorne agencije za radijacionu i nuklearnu bezbjednost BiH i državni koordinator za saradnju sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju Zoran Tešanović uručio je Zavodu za kliničku mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske set medicinske laboratorijske opreme za testiranje na virus korona, donaciju Međunarodne agencije za atomsku energiju /IAEA/.

11/05/2020|

Prvo obraćanje javnosti oporavljenih pacijenata od Covid-19 liječenih u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

Pacijenti oporavljeni od Covid-19 koji su se liječili u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske zahvalili su se ljekarima i medicinskom osoblju za nadljudske napore koje su pokazali u liječenju pacijenata, te pozvali građane da se pridržavaju propisanih mjera kako bi zaštitili i sebe i druge.

10/05/2020|