Vijesti

MJESEC BORBE PROTIV MOŽDANOG UDARA

PREVENTIVNI ULTRAZVUČNI PREGLEDA KRVNIH SUDOVA GLAVE I VRATA

BESPLATNO I BEZ UPUTNICE

Povodom Svjetskog dana borbe protiv moždanog udara prof. dr Vlado Đajić poziva građane da od  25. oktobra obave besplatne ultrazvučne preglede krvnih sudova glave i vrata.  Akcija će trajati do 19. novembra, a građani će moći besplatno i bez uputnice obaviti ovaj pregled u ambulantama Klinike za neurologiju u Južnom krilu UKC Republike Srpske (Poliklinika) od 12:00 časova svakim radnim danom i u danima vikenda.

Broj telefona za naručivanje je 051 342 215 i aktivan je svaki radni dan u periodu od 9:00 do 18:00 časova.


25/10/2021|

Štićenici i radnici „Daun sindrom centar“ Banjaluka vakcinisani protiv virusa korona u UKC Republike Srpske

Sedam štićenika i tri radnika ustanove socijalne zaštite Centar za socijalnu rehabilitaciju invalidnih osoba „Down syndrom centar“ Banjaluka, iz Prijedora, Laktaša, Banjaluke i Kotor Varoši, primili su danas u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske prvu dozu vakcine protiv korona virusa.

22/10/2021|

Izvedena vrlo složena operacija aneurizma trbušne aorte u Klinici za vaskularnu hirurgiju UKC Republike Srpske

Složenim operativnim zahvatom spašen još jedan život

21/10/2021|

Svjetski dan vida

PREVENCIJA JE SPAS OD SLABOVIDOSTI I SLJEPILA

14/10/2021|

Ruska delegacija iz Onkocentra u Sankt Peterburgu u posjeti UKC Republike Srpske

Nastavak višegodišnje međunarodne saradnje i kontinuirane medicinske edukacije naših ljekara

11/10/2021|

Posjeta bivše ministarke zdravlja Austrije dr Andree Kdolski Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske posjetila je bivša ministarka zdravlja Austrije dr Andrea Kdolski i tom prilikom održala radni sastanak sa Poslovodstvom UKC Republike Srpske na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem nakon čega je obišla Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane, te se upoznala sa ljekarima, radom Klinike, kapacitetima, opremom i načinom organizacije i funkcionisanja.

04/10/2021|

Poklon bonovi za naše penzionisane radnike – priznanje za one koji su udarili temelje UKC RS 

Poslovodstvo najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem od 2018-te godine organizuje druženje i svečani ručak za penzionisane radnike Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

21/09/2021|

UKC Republike Srpske predstavio organizaciju rada najsavremenije angio-sale u regionu

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske predstavljena je organizacija rada i protokoli nove, tehnološki najsavremenije angio-sale kakva se može naći samo u najmodernijim evropskim i svjetskim centrima i koja predstavlja ogroman iskorak na polju vaskularne interventne radiologije i spašavanju života naših građana.

12/09/2021|

Povodom Međunarodnog dana fizioterapeuta organizovano stručno predavanje u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske organizovano je stručno predavanje za fizioterpeute povodom Međunarodnog dana fizioterapeuta, na kojem je osnovna tema bila oporavak pacijenata sa trombozom nakon preležane bolesti izazvane virusom korona.

09/09/2021|

Održani XIV sportski susreti radnika zaposlenih u zdravstvu

U periodu od 25. avgusta do 29.avgusta 2021.godine odražani su XIV sportski susreti radnika zaposlenih u zdravstvu u kojima su učestvovali i zaposleni iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

31/08/2021|