Vijesti

Uspjesi u oblasti torakalne hirurgije Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske

Jedinstven pristup u zbrinjavnju patologije grudnog koša i teško ugrožene disajne funkcije

Medicinski timovi Klinike za torakalnu hirurgiju i Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS su uradili komplikovan operativni zahvat kod pacijenta sa teškom respiratornom insuficijencijom. Naime, riječ je o pacijentu starosti 70 godina koji je urgentno upućen iz bolnice Foča u našu ustanovu zbog teške respiratorne insuficijencije, odnosno gušenja i otežanog disanja zbog suženja disajnog prostora dušnika na 2mm u grudnom košu do kojeg je došlo zbog ekstremnog uvećanja štitne žlijezde u vratu, a posebno grudnom košu.

14/04/2021|

Posjeta delegacije SZO, ministra Šeranića i direktora FZO RS Kusturića Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

Šef kancelarije SZO: Ganut sam humanošću radnika UKC RS

Dr Fabio Skano, šef kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u BiH, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić i direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske gospodin Dejan Kusturić posjetili su Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

07/04/2021|

Uspješno sprovedena edukacija iz osnova liječenja kritično oboljelih pacijenata

Dodjela sertifikata za polaznike kursa Fundamentals of Critical Care Support

02/04/2021|

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila UKC RS

Podrška UKC RS i zdravstvenom sektoru u borbi protiv virusa korona

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. Tom prilikom izjavila je da republičke institucije podržavaju zdravstveni sektor u borbi protiv virusa korona, budući da je veliki teret na zdravstvenim radnicima. Ona je istakla da je teško vrijeme i za zdravstveni sektor, ali i ekonomiju i da je zadovoljna situacijom u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

31/03/2021|

Vakcinacija penzionisanih radnika Univerzitetskog kliničkog centra

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske organizovao je vakcinaciju za više od 200 svojih penzionisanih radnika, kao znak uvažavanja njihovog truda i rada kojim su doprinijeli razvoju naše zdravstvene ustanove.

17/03/2021|

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić odlikovao generalnog direktora UKC RS prof. dr Vladu Đajića

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić povodom Dana državnosti i ustavnosti Srbije, odlikovao je danas ordenom Karađorđeve zvezde drugog stepena prof. dr Vladu Đajića, generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

15/02/2021|

Vrijedna donacija Švedske UKC RS i pohvale za naš rad

Ambasador Švedske u BiH Johana Stromkvist uručila je generalnom direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prof. dr Vladi Đajiću opremu u vrijednosti 101.000 KM za tretman infektivnog otpada nastalog tokom pandemije virusa korona.

03/02/2021|

Orden zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem za Univerzitetski Klinički centar Republike Srpske

Medicinski radnici pokazali da im je zdravlje pacijenata najvažnije

09/01/2021|

Podrška navijača Fudbalskog kluba Borac svim zdravstvenim radnicima Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

Navijači Fudbalskog kluba Borac „Vultures“ zapalili su večeras u 20:00 časova baklje ispred objekata Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske na lokaciji Paprikovac kao znak podrške najvećoj zdravstvenoj ustanovi u RS i svim zdravstvenim radnicima naše Republike u borbi sa pandemijom novog korona virusa i kao poziv stanovništu da poštuje protivepidemijske mjere tokom praznika kako bismo se svi zajedno što prije vratili normalnim životnim tokovima.

08/01/2021|

IN MEMORIAM

Prim. dr Borislav- Braco Smoljanović (1932-2020)

 

Obavještavamo javnost i zaposlene u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske da je 15. decembra 2020. godine preminuo naš uvaženi oftalmolog prim. dr Borislav Smoljanović.  Prim. dr Borislav Smoljanović rođen je 1932. godine u Hrastovici, Petrinja. Medicinski fakultet završio je 1959. godine u Sarajevu. U periodu od 1961 – 1964 godine radio je u Domu zdravlja Banjaluka i u Zdravstvenoj stanici Krupa na Vrbasu gdje je obavljao i funkciju upravnika Stanice. Od 16. septembra 1964. godine zaposlen je u tadašnjoj Opštoj bolnici Banjaluka. Specijalizaciju iz oftalmologije, kao i postdiplomske studije završio je u Zagrebu 1968. godine. Obavljao je funkciju šefa Operativnog odsjeka u Oftalmološkoj službi tadašnjeg Medicinskog centra Banjaluka, a kasnije šefa Hirurškog odsjeka sa specijalističkim ambulantama u Klinici za očne bolesti tadašnjeg Kliničko-bolničkog centra Banjaluka, kao i pomoćnika načelnika Klinike za očne bolesti.

16/12/2020|