Vijesti

Obilježen Dan borbe protiv HIV/AIDS-a u Klinici za infektivne bolesti UKC RS

Medicinsko osoblje Klinike za infektivne bolesti nizom aktivnosti obilježilo je Dan borbe protiv HIV/AIDS-a s ciljem smanjenja stigme i diskriminacije oboljelih od ove bolesti. Dana 30. novembra organizovano je besplatno testiranje u Klinici za infektivne bolesti, te je i mobilna ekipa medicinskog osoblja iz Klinike za infektivne bolesti organizovala besplatno, dobrovoljno i anonimno testiranje studenata u studentskom domu – Paviljon IV.

03/12/2018|

Potpisana deklaracija o upravljanju medicinskim otpadom

Dana 3. decembra 2018. godine, potpisana je Deklaracija o upravljanju medicinskim otpadom između Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i banjalučke Medicinske škole. Potpisnici deklaracije bili su prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor naše ustanove, prof. dr Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta i direktor JU Medicinska škola Banja Luka Vladimir Jagodić, mr.
Direktor Đajić je ovom prilikom istakao da je naša ustanova lider u regionu kada je riječ o upravljanju medicinskim otpadom te da se poš

03/12/2018|

UKC RS i Superbrke u borbi protiv karcinoma testisa i prostate

Povodom obilježavanja mjeseca novembra kao mjeseca borbe protiv karcinoma testisa i karcinoma prostate upriličena je konferencija za medije na kojoj smo željeli da podignemo svijest o ovim oboljenjima, ukažemo na važnost njihovog ranog otkrivanja, te obavljanja preventivnih pregleda, kao i da javnosti prikažemo sve modalitete liječenja kojima naša ustanova raspolaže.

27/11/2018|

IN MEMORIAM

 

prim. dr Safet Badić

(1930- 2018)

Obavještavamo sve zaposlene u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i sve građane da je preminuo naš uvaženi  prim. dr Safet Badić.

20/11/2018|

Obilježen Svjetski dan borbe protiv hronične opstruktivne bolesti pluća (HOBP)

Besplatno mjerena plućna funkcija

Medicinsko osoblje Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske uz podršku farmaceutske kompanije Providens organizovalo je 19.11.2018. godine za sve zainteresovane građane besplatnu spirometriju. Na ovaj način 56 građana je besplatno ispitalo plućnu funkciju i kapacitet pluća u „Staklencu“ – park Petar Kočić – Banjaluka.

19/11/2018|

Poklonima obradovali novorođenčad i porodilje

Predstavnici firme X-Express posjetili Kliniku za ginekologiju i akušerstvo UKC RS

Povodom dvije godine poslovanja u Banjaluci predstavnici firme za dostavu brze pošte „X-Express“ posjetili su danas Kliniku za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra RS i tom prilikom darovali porodilje i sve bebe koje su rođene juče 14. novembra 2018. godine.

15/11/2018|

Šesto savjetovanje za medicinske sestre u UKC RS

Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske organizovalo je danas 9.11.2018. godine VI savjetovanje za glavne i odgovorne sestre i sestre u praksi, koje se održalo u Amfiteatru zgrade Maternitea Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Predavanje je realizovano zahvaljujući generalnom direktoru najveće zdravstvene institucije prof. dr Vladi Đajiću koji podržava rad ove asocijacije.

09/11/2018|

Članovi banjalučkog Udruženja “Mozaik prijateljstva” posjetili Univerzitetski klinički centar Republike Srpske

Poklonima obradovali pacijente

Članovi Udruženja “Mozaik prijateljstva” iz Banjaluke posjetili su pacijente Klinike za kardiologiju, Klinike za neurologiju i Klinike za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra RS i tom prilikom im uručili simbolične poklone, te im poželjeni brzo ozdravljenje i kroz razgovor pružili im riječi ohrabrenja.

09/11/2018|

Mladost Srpske u UKC RS

U četvrtak, 8.11.2018. godine tridesetak studentata Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, odsjek arhitektura, predvođeni doc. dr Majom Milić Aleksić i doc. dr Dianom Stupar posjetili su Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, u namjeri da saznaju malo više o projektovanju zdravstvenih objekata. Prvobitno je zamišljeno da stručna posjeta studenata traje ukupno dva časa, međutim zbog velikog interesa i lijepe atmosfere, posjeta je trajala oko tri i po sata.

08/11/2018|

Povodom Dana štednje darivana prvorođena beba u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

Povodom Međunarodnog dana štednje predstavnici Komercijalne banke ad Banja Luka kao društveno odgovorne institucije posjetili su Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. Tom prilikom, majci prvorođene bebe uručili su štedni ulog – cvrčak štednju uz prigodne poklone. Majka, Milanka Đukić – Šajinović u ime svog prvog djeteta, sina Filipa, zahvalila se predstavnicima Komercijalne banke na ovom lijepom gestu i pažnji koju su joj priredili.

31/10/2018|