U posjetu Marijanu Benešu koji je hospitalizovan u Klinici za neurologiju UKC RS  došla su najveća imena nekadašnjeg jugoslovenskog boksa, Tadija Kačar, Anton Josipović i drugi, nosioci preko 30 olimpijskih, svjetskih i drugih medalja.

Doktorica Davorka Katana, specijalista neurologije naglasila je da osoblje naše ustanove ulaže maksimalne napore da Benešu pruži najbolju terapiju. Boraviće kod nas još sedam dana pa će se donijeti odluka odlučiti da li je dalje za fizikalni tretman ili će biti upućen na kućno liječenje. Beneš je u bolnicu primljen zbog otežanih i usporenih psihomotornih funkcija te istakla da je njegovo trenutno stanje stabilno.

Tadija Kačar je poručio da je Beneš “nokauter i snagator, kakav se rijetko sreće”.”Sa druge strane ima meko srce i dobru dušu, za razliku od drugih boksera, a ima i muzičko obrazovanje i smisao za poeziju. Nije nam bilo teško da dođemo iz svih mjesta širom bivše Jugoslavije. Boks je surov u ringu, ali kada gong označi kraj, bokseri ostaju u korektnim i fer odnosima”, rekao je Kačar i naglasio da će “sutra doći 500 boksera ako Benešu zatreba”.

“Marijan je veliki šampion i ljudska gromada. Inače se okupljamo na turnirima, u ljepšim situacijama, ali život je ponekad okrutan i surov, pa se ponekada okupimo u ovakvoj situaciji. Našoj legendi želimo što brži oporavak “, rekao je Said Čolpa.Svi su istakli koliko je Beneš uvijek bio hrabar borac.”Osvojio je publicitet ne samo Jugoslavije, nego i okruženja. Poštovali su ga kao sportistu. Završio je karijeru, ali se nažalost desilo što se desilo. Iz cijele bivše Jugoslavije smo došli da ga obiđemo. Nadamo se da će se oporaviti i da ćemo doći da se družimo i pričamo o nečemu što bi ga nasmijalo”, kazao je Božidar Dujković.Anton Josipović se zahvalio svima, prijateljima sporta, proslavljenim bokserima i ljekarima naše ustanove.”Sve što je nekada valjalo, danas se skupilo ovdje. Kada su nas ljudi primijetili u gradu, rekao sam – ovo što vidite, to je najbolje iz bivše zemlje”, poručio je Josipović.