Poklonima obradovali pacijente

Članovi Udruženja “Mozaik prijateljstva” iz Banjaluke posjetili su pacijente Klinike za kardiologiju, Klinike za neurologiju i Klinike za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra RS i tom prilikom im uručili simbolične poklone, te im poželjeni brzo ozdravljenje i kroz razgovor pružili im riječi ohrabrenja.
Kako su istakli članovi Udruženja kroz akciju “Budimo humani” građani su velikodušno donirali sredstva za higijenu, a volonteri su poklone upotpunili i sa dva romana: “Priča o bosonogom dječaku” i “Život prema odlukama”. Ovakvim posjetama, poručuju iz Udruženja, žele da stimulišu mnoge da im se pridruže i učine nešto lijepo za druge.
Prema riječima Miroslava Subašića, predsjednika Udruženja “Mozaik prijateljstva” na svakoj od Klinika koje su posjetili dočekala su ih ljubazna i nasmijana lica medicinskog osoblja. Naveo je da su članovi udruženja na tome veoma zahvalni, te napomenuo da se po tome mjeri koliko međusobnog povjerenja imaju članovi udruženja i zaposleni UKC RS u sve ono što godinama rade za naše sugrađane. Naveo je da ga posebno raduju srećna i ozarena lica pacijenata i uspjeh akcije da se bar na trenutak skrenu misli sa zdravstvenih problema.
Prilikom posjete oni su svim pacijentima zaželjeli brz oporavak i da u što skorije vrijeme budu sa svojim porodicama, a Uprava UKC RS na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem se zahvalila članovima Udruženja na ovom humanom gestu.