Prof.dr Vladi Đajiću nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ koju već 18. godina dodijeljuje „Medija invent“ iz Novog Sada u saradnji sa Privrednim komorama Vojvodine i Republike Srpske, te novosadskim i banjalučkim univetzitetom, dodijeljenja je u četvrtak 18.12.2018. godine u Banjaluci uglednim društvenim, kulturnim i humanitarnim radnicima u Republici Srpskoj.
Među dobitnicima se ove prestižne nagrade je i generalni direktor naše ustanove prof.dr Vlado Đajić. Njemu je dodijeljena plaketa za savremeni koncept zdravstva u RS i doprinosu za razvoj zdravstvenog sektora.
Predsjednica RS Željka Cvijanović dobitnik je ovogodišnje nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” za ličnost godine u okviru projekta “Put ka vrhu”.
Direktor kompanije “Medija invent” iz Novog Sada Vlado Markanović je istakao da je ovo značajna nagrada, čiji je cilj promocija uspjeha i afirmacija privrednog i društvenog stvaralaštva Srpske, Srbije i regiona.
Nagradu za životno djelo dobio je direktor kompanije “Orao” iz Bijeljine Milan Prica. Priznanje za najbolju lokalnu samoupravu dobila je opština Derventa, dok je profesor Vaso Bojanić dobio nagradu za razvoj agrara u Republici Srpskoj.
Među nagrađenima su i direktor preduzeća “Eko-toplane Banjaluka” Borko Torbica za najbolji projekat, zatim direktor kompanije “Nešković” Mile Jovanović kao lider održivog razvoja u Srpskoj, te humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” kao najhumaniji projekat u regionu. Dobitnici nagrade su i banjalučki hor „Jedinstvo“ kao i RTRS.
Projekat “Put ka vrhu” nastao 2000. godine, sa osnovnim ciljem da pokaže da na ovom prostoru ima mnogo pravih vrijednosti, koje društvo treba da cijeni. Projekat “Put ka vrhu” kompanija “Medija invent” realizuje u saradnji s banjalučkim Univerzitetom i Privrednom komorom RS.
Kapetan Miša Anastasijević (1803-1885) bio je srpski trgovac i zadužbinar. Sve svoje bogastvo ostavio je svom rodu, a od mnogobrojnih zadužbina ističe se zgrada gdje je danas smješten rektorat beogradskog univerziteta.