Predavanja o novinama u endokrinologiji

Druga endokrinološka sekcija Klinike za unutrašnje bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske održana je nedavno u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci.

Održana su dva predavanja na temu „Insulini i insulinska terapija- novine u RS“ koje je održala nadzorna sestra endokrinologije Živka Topić , dok je Radmila Baldić, specijalista strukovni nutricionista – dijetetičar održala predavanje na temu „Ishrana oboljelih od dijabetesa“.

Sekciji je prisustvovala prim. dr Mirjana Bojić, nacionalni koordinator za dijabetes za Republiku Srpsku koja je pozdravila prisutne zdravstvene radnike, te poželjela uspiješan rad i ujedno objasnila koje su to novine u RS-u što se tiče    insulina.

Prema riječima Nine Radojković Lukić, diplomiranog medicinara zdravstvene njege i predsjednice endokrinološke sekcije UKC RS, posebno je skrenuta pažnju prisutnim kolegama na bitnost timskog rada ,te smo kao primjer imali pacijenticu Milenu Todić, koja je u saradnji sa timom zdravstvenih radnika endokrinolog-nutricionista-sestra postigla odličan rezultat na koji smo svi ponosni izgubivši 40 kg za devet mjeseci. Tako je jedan od najvećih rizik faktora današnjice za dobijanje dijabetesa,a to je gojaznost smanjila za 30 posto.

Posjećenost sekcije je bila odlična, 50 zdravstvenih radnika iz Domova zdravlja Mrkonjić Grad, Čelinac, Banja Luka, Šamac, Kozarska Dubica, Novi Grad, bolnica Prijedor i UKC Banja Luka.

Medicinsko osoblje Odjela endokrinologije sretno je što svoje znanje i vještine stečene kroz dugogodišnji rad mogu da podijele sa svojim kolegama, te prema riječima Nine Radojković Lunić žele  da svaka naredna sekcija bude još bolja i što se tiče edukacije, a i posjećenosti, jer nam je želja da ostvarimo što bolju saradnju sa svim domovima zdravlja u RS.