Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prof.dr Vlado Đajić posjetio je Univerzitet u Minhenu (Njemačka) i prestižni sportski kardiološki centar u okviru ove ustanove. Tom prilikom razgovarao je sa priznatim internistom kardiologom sa naših prostora prof. dr Milanom Dinićem koji je jedan od vodećih stručnjaka u ovom prestižnom njemačkom i svjetskom univerzitetu.

Prof. dr Vlado Đajić je istakao zadovoljstvo posjetom ovoj prestižnoj ustanovi i iskoristio priliku da pozove vodeće ljude ovog centra u posjetu UKC RS.  Kako je istakao prof. dr Đajić, uzvratna posjeta najavljena je ubrzo, te je dogovorena saradnja i razmjena stručnog kadra između dvije ustanove što će imati izuzetan značaj za UKC RS i za usavršavanje našeg medicinskog kadra.

Prof. dr Milan Dinić upoznao je direktora Kardiološkog centra prof. dr Martina Hala sa posjetom delegacije UKC RS, a najavljena je i zajednička posjeta Banjaluci i našoj ustanovi. Ovaj kardiološki centar koji djeluje u okviru prestižnog univerziteta svake godine zbrinjava više od 10.000 pacijenata svih uzrasta od rekreativnih sportista do olimpijskih šampiona, te pacijenata sa prekomjernom težinom i srčanih bolesnika.