Uloga žene u društvu i u našem kolektivu je veoma značajna i hvala vam što postojite, jer ste vi pokretačka snaga naše institucije koja unazad dvije godine postiže sve bolje rezultate, rekao je ovo sinoć prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS na proslavi povodom Međunarodnog dana žena, na kojoj se okupilo više od 1000 radnica naše ustanove.
On je istakao da UKC RS ima veliku podršku struktura vlasti RS i predsjedavajućeg predsjedništva BiH iz RS gospodina Milorada Dodika koji je takođe prisustvovao osmomartovskoj proslavi sa radnicama našeg kolektiva.
U bogatom muzičkom programu su učestvovali pjevač Bojan Čikić i estradna umjetnica Romana Panić koja je istakla da joj je drago što u svom gradu može da pozdravi najjači kolektiv u RS i šire.
Uvijek ste mi svi pri srcu i drago mi je što ste se u tolikom broju odazvali pozivu Uprave na čelu sa direktorom gospodinom Đajićem i nadamo se da ćete nizati i dalje uspjehe, rekla je Romana Panić.
Tokom večeri je organizovana tombola te je podijeljen veliki broj nagrada. Sponzori tombole su bili „Tržnica a.d“ Banjaluka koja je dodijelila nekoliko kompleta posuđa, kuvara, te manikir pribora. Banjalučki restorani „La Coq“, „Angelo“ i „Marko Polo“ obezbijedili su večeru za dvoje. Jedna od sretnih dobitnica je osvojila i noćenje za dvoje u ZTC „Banja Vrućica“ Teslić, a takođe jedna od radnica UKC RS moći će da provede vikend u ZZFMR Dr Miroslav Zotovic u banji Slatina.
Novčane nagrade u iznosu od 100 KM za dvije dobitnice uručili su predstavnici Zdravstvene ustanove „Dr ArAr“ Banjaluka, a jednu sretnu dobitnicu sa nagradom od 100 KM je obradovala Komerijalna banka. Generalni direkotor UKC RS prof. dr Vlado Đajić je nagradio najsretnije dobitnice. Jedna je osvojila tri slobodna dana, a druga je osvojila povećanje plate za 10%.