Uručena vrijedna donacija njemačkog udruženja

Predstavnici Humanitarnog udruženja “Karitas”, Župnog ureda „Sveti Roko“ iz Gradiške uručili su danas Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci donaciju – bolesničke krevete, ormariće, stolice i kolica za veš.
Pomoćnik generalnog direktora UKC RS za ljudske resurse prof. dr Zoran Mavija zahvalio je na donaciji i istakao da se nastavlja saradnja sa ovom organizacijom, na zadovoljstvo pacijenata koji se liječe u našoj zdravstvenoj ustanovi.
Kako je naveo riječ je o kvalitetnim bolesničkim krevetima i pratećoj opremi, a ovakve donacije su uvijek dobrodošle u velikoj zdravstvenoj ustanovi poput UKC RS.

Predstavnik humanitarnog udruženja “Karitas”, Župnog ureda „Sveti Roko“ iz Gradiške Snježana Hrvačević rekla je novinarima da je donacija obezbijeđena u saradnji sa njemačkim udruženjem “Katolički pomoćnik za njegu” iz grada Esena.
Hrvačevićeva je navela da je ova donacija namijenjena klinikama za onkologiju i ginekologiju UKC RS i dodala da je prošle godine i sama bila pacijent ovih klinika, te da je, kako kaže, uspjela da ocijeni kakve su im potrebe.
Riječ je o nastavku saradnje od prošle godine kada je Klinici za onkologiju doniran 31 krevet i 300 kilograma posteljine. Ove godine smo obezbijedili ovu donaciju od 61 kreveta, te isti broj ormarića, dušeka i druge opreme, rekla je Hrvačevićeva.
Ona je pozvala organizacije na čijem su čelu žene da se udruže i da zajedničkim snagama obezbijede donacije onima kojima je to neophodno.