Poklonima obradovali najmlađe pacijente

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović zajedno sa generalnim direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prof. dr Vladom Đajićem, posjetila je danas djecu na odjeljenjima Klinike za dječije bolesti, Klinike za dječiju hirurgiju, čestitala im Vaskrs, uručila poklone i poželjela brzo ozdravljenje.

Predsjednica je izjavila da je ovo mali znak pažnje prema djeci koja zbog zdravstvenog stanja nisu mogla da odu kući za vrijeme praznika, kao i prema njihovim roditeljima. Ona je istakla da je i ranije dolazila u posjete u UKC RS, ali i u Dom za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević”, te dodala da postoje potreba i želja da se najmlađima pokaže pažnja i uruče pokloni.

Kako je rekla vlast RS se uvijek trudila da ulaže u zdravstvo i da pravi jedan bolji ambijent, ali je u suštini uvijek najvažnije da budemo humani, da pokažemo da vodimo računa o našim stanovnicima, posebno djeci. Predsjednica je istakla da je današnja posjeta mali znak pažnje djeci, te da im se uz darovane poklone pomogne da prevaziđu to što na ovaj dan nisu sa svojim porodicama te svima poželjela brzo ozdravljenje, a svim našim građanima koji slave i proslavljaju ovaj veliki praznik čestitala Vaskrs uz pozdrav `Hristos vaskrse`”.

Generalni direktor UKC RS prof. dr Vlado Đajić zahvalio je predsjednici Srpske za poklone i radost koju je donijela svojim dolaskom u našu zdravstvenu ustanovu. On je istovremeno, u ime pacijenata i zaposlenih u UKC RS zahvalio predsjednici, srpskom članu Predsjedništva BiH gospodinu Miloradu Dodiku i rukovodstvu Srpske što su omogućili da imamo najbolji centar u regionu.

On je ovom prilikom najavio zajednički plan rekonstrukcije Klinike za ginekologiju i Klinke za infektivne bolesti, te novi objekat onkologije, Medicinskog fakulteta i Srednje medicinske škole što je dokaz da rukovodstvo Republike Srpske ima human odnos prema svojim stanovnicima jer im omogućava da imaju napredan zdravstveni sistem.