Delegacija privrednika iz dijaspore posjetila je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. Tokom posjete razgovarali su sa menadžmentom naše ustanove na čelu sa generalnim direktorom UKC RS prof. dr sc. med. Vladom Đajićem o mogućnostima jačeg povezivanja UKC RS i dijaspore, promocije usluga koje pruža naša ustanova u inostranstvu, edukaciji našeg kadra i mogućnosti liječenja stanovnika koji žive u inostranstvu u UKC RS.

Generalni direktor UKC RS prof. dr Vlado Đajić zahvalio se privrednicima iz dijaspore koji su pronašli vremena da posjete najveću zdravstvenu ustanovu u Srpskoj. Tom prilikom upoznao ih je sa radom naše ustanove i ponudio mogućnost dodatne saradnje kako bi naši ljudi u inostranstvu dobili potpunu zdravstvenu zaštitu u UKC RS.

Kako je prof. dr Vlado Đajić istakao, osim gradnje objekata i nabavke najsavremenije opreme, cilj UKC RS je i da dodatno edukuje zaposlene. On je dodao da se naši ljekari već edukuju u Austriji, Rusiji, Sloveniji, Srbiji, ali i da postoji dvosmjerna saradnja, odnosno da kod nas dolaze eminentni stručnjaci iz svijeta. Prema njegovim riječima, to će puno značiti za naše ljude koji rade u inostranstvu u smislu da će potpunu zdravstvenu zaštitu dobiti u UKC RS, ali po daleko pristupačnijim cijenama nego u zemljama u kojima rade. U tu svrhu UKC RS pripremio je 35 moderno opremljenih jednokrevetnih aparmanta u kojima će moći da se smjeste svi zainteresovani. Privrednici iz dijaspore bili su prijatno iznenađeni uslovima koje su zatekli u našoj ustanovi svrstavajući UKC RS u rang sa svim vodećim kliničkim centrima u zemljama u kojima su zaposleni, te su obećali pomoć u realizaciji planiranih ciljeva uprave sa posebnim akcentom na promociju UKC RS u zemljama EU i šire.