Delegacija Republike Srbije na čelu sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem posjetila je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. Goste iz Srbije dočekali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i prof.dr Vlado Đajić, generalni direktor UKC  RS sa članovima Poslovodstva naše ustanove.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je prilikom posjete Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske pozdravio zdravstvene radnike i izrazio veliko poštovanje za posao koji su obavili u prethodnom periodu. Rekao je da je ponosan što je u Banjaluci i dodao da Srbija brine o Srpskoj, da pokazuje odgovornost i iskazao uvjerenost da su ljudi u Srpskoj toga svjesni.

Načelnicima opština i direktorima Domova zdravlja u Republici Srpskoj,  predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je ovom prilikom svečano uručio ključeve od 15 ambulantnih vozila koje je Republika Srbija donirala Republici Srpskoj, a čija je vrijednost 1.466.000 KM.

Sanitetska vozila dobili su Domovi zdravlja u Istočnom Starom Gradu, Foči, Čajniču, Petrovu, Brodu, Bileći, Kostajnici, Gacku, Ribniku, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Novom Gradu, Tesliću, Kalinoviku i Kneževu.

Prof. dr Vlado Đajić je rekao da je svaka pomoć dobro došla, te da će savremeno opremljena sanitetska vozila spasiti hiljade života pacijenata koji na adekvatan način treba da budu dovezeni u UKC RS.