UKC RS pomaže Bolnicu Brčko

Direktor Bolnice Brčko dr Dušan Stokić sa saradnicima posjetio je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske i tom prilikom razgovarao sa generalnim direktorom prof. dr Vladom Đajićem. Tokom susreta dr Stokić se zahvalio rukovodstvu UKC RS na svemu što čine za pacijente iz Brčko Distrikta.

Dr Stokić je ovom prilikom rekao da su Banjaluka i UKC RS  pokazali najviše razumijevanja za pacijente Brčko Distrikta. Naglasio je da su zadovoljni saradnjom, te da žele da Republika Srpska bude više prisutna u Brčkom i kroz institucije i vaninstitucionalno, što je izuzetno važno za pacijente koji dolaze iz Brčkog koje ima poseban status u BiH. Kako je rekao, Brčko je samostalna teritorijalno-politička jedinica i ima sve elemente vlasti, svoj zdravstveni sistem koji ne može da bude potpuno zaokružen jer ne postoji tercijarni nivo liječenja i zbog toga je važna saradnja sa svim ustanovama pa i UKC RS.

Generalni direktor UKC RS prof. dr Vlado Đajić izjavio je da će UKC RS pomoći Bolnici Brčko da se podigne nivo zdravstvene zaštite u toj ustanovi, te je naglasio da će saradnja biti intenzivirana. Dodao je da će to biti učinjeno samim tim što će UKC RS liječiti pacijente Brčko Distrikta, a istovremeno će pomoći i u edukaciji zdravstvenog kadra iz brčanske Bolnice, a  ljekari UKC RS će odlaziti da pomognu kolegama u Brčkom. Prof. dr Đajić je izrazio zadovoljstvo što su zdravstveni radnici, a i pacijenti iz Brčkog prepoznali UKC RS kao ustanovu koja pored prostornih kapaciteta ima i najsavremeniju opremu i dobro obučen kadar, te da pruža zdravstvene usluge poput referentnih ustanova u Evropi i svijetu.