Dana 13. novembra Univerzitetski klinički centar Republike Srpske posjetio je srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. Ovom prilikom srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i generalni direktor UKC RS prof. dr Vlado Đajić sa saradnicima u zaštitnim odjelima obišli su najugroženije pacijente oboljele od COVID19 i medicinske radnike koji su već više od osam mjeseci na prvoj liniji odbrane protiv nevidljivog neprijatelja – novog korona virusa. Na taj način srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je pružio podršku pacijentima i zdravstvenim radnicima koji podnose najveći teret u pandemiji novog korona virusa.

Srpski član Predsjedništva BiH tokom posjete UKC RS je rekao da je veoma potresno vidjeti ljude u teškom stanju, te dodao da je posao medicinskog radnika veoma težak i požrtvovan, te da će se založiti za neki dio nadoknade za one koji su izloženi svakodnevno virusu. Dodao je da je svim pacijentima koje je obišao poželio da dođu kući svojim porodicima, da budu zdravi, a onima koji shvataju olako pandemiju poručio da samo pogledaju snimke ljudi koji su juče bili zdravi, a sada su na liječenju u UKC RS. Poručio je građanima da se čuvaju poštujući epidemiološke mjere jer je to jedini način da se sačuva zdravlje, te dodao da izbjegavaju velike skupove, da drže distancu i održavaju ličnu higjenu.

Još jednom je zahvalio medicinskim radnicima UKC RS na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem na naporima koje ulažu da bi pomogli oboljelima i dodao da to nije samo umni negi i fizički rad jer su u pitanju životno ugroženi pacijenti. Ponovio je da medicinski radnici imaju njegovu podršku, te da će razmišljati o pacijentima i medicinskim radnicima sa svojim saradnicima kako bi učinili sve da ih podrže. Rekao je da Republika Srpska mora ostati zahvalna svim medicinskim radnicima izloženim Kovidu, a da pojedini smišljaju priču o nekakvim novim bolnicama jer ne mogu da gledaju sređenost UKC RS.

Prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, zahvalio se srpskom članu Predsjedništva u BIH Miloradu Dodiku za sve što je uradio za UKC RS. Rekao je da su njegovi saradnici i on lično oduševljeni hrabrošću gospodina Milorada Dodika koji je među rijetkim zvaničnicima koji su ušli među zaražene i dao im podršku. Dodao je da je sa srpskim članom Predsjedništva BiH razgovarao o daljem razvoju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.