Od 16. do 18. novembra 2020. godine načelnica Klinike za infektivne bolesti prof. dr Antonija Verhaz, načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane prof. dr Peđa Kovačević i načelnica Zavoda za kliničku mikrobiologiju doc. dr Maja Travar održali su predavanja svim radnicima zaposlenim u Covid odjeljenima UKC RS na temu bolesti Covid- 19.  
Doc. dr Maja Travar, načelnica Zavoda za kliničku mikrobiologiju objasnila je tokom prvog predavanja kolegama postupak testiranja na novi korona virus metodama brzih  antigenskih i PSR testova.
Načelnica Klinike za infektivne bolesti UKC RS prof. dr Antonija Verhaz održala je predavanje na temu „Klinička slika i liječenje hospitalizovanih pacijenata oboljelih od Covid-19“ kojim je približila radnicima Covid odjeljenja kliničke slike hospitalizovanih bolesnika, te praćenje njihovog zdravstvenog stanja. Takođe prof. dr Verhaz je u svom predavanju govorila i o primjeni terapije kod oboljelih pacijenta od Covid- 19.  To je značajno posebno sa aspekta brze promjene kliničke slike tokom koje pacijenti sa lakšim kliničkim slikama, za kratko vrijeme dobijaju teži oblik bolesti.
Načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS prof. dr Peđa Kovačević je održao predavanja na temu „Kiseonička podrška kod pacijenata oboljelih od Covid-19“. Ova predavanja su bila posebno važna imajući u vidu činjenicu da je naša klinika pohvaljena od strane Svjetske zdravstvena organizacije – SZO kao vrlo uspješna zbog visokog procenta preživjelih pacijenata koji su bili hospitalizovani u ovoj Klinici.
Ispred rukovodstva UKC RS obratili su se generalni direktor UKC RS prof. dr Vlado Đajić i pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove prof. dr Zvezdana Rajkovača koji su istakli da su ovakva predavanja značajna imajući u vidu da su predavači od početka pandemije u organizacionom smislu u Covid timu i da su stekli znanja da mogu prenijeti svoja iskustva kolegama koji rade u Covid odjeljenima.
Zaposleni su imali priliku da postave pitanja, te da na sve svoje profesionalne nedoumice dobiju odgovor na licu mjesta, a konstatovano je da su predavanja bila veoma značajna u doba kada je pandemija u punom jeku.