Univerzitetski klinički centar Republike Srpske organizovao je vakcinaciju za više od 200 svojih penzionisanih radnika, kao znak uvažavanja njihovog truda i rada kojim su doprinijeli razvoju naše zdravstvene ustanove.

Generalni direktor UKC RS prof. dr Vlado Đajić istakao je značaj što ova zdravstvena ustanova brine i o svojim bivšim radnicima, koji su sada u penziji. Naglasio je da je ovo poruka i mladima da vode računa o starijima, jer ako ne dajemo pažnju i značaj onima od kojih smo učili, nemamo čemu da se nadamo u budućnosti. Prof. dr Đajić takođe je ovom prilikom rekao da naredne sedmice kreće vakcinacija i ostalih penzionera u Republici Srpskoj.

Bivši radnik UKC RS dr Željko Rodić ukazao je, kao infektolog, na značaj vakcinacije u zaštiti zdravlja, te pozvao građane koji se nisu vakcinisali da to urade, jer je to najbolji način borbe protiv virusa korona.

Jedan od penzionisanih radnika UKC RS Jadranka Senić zahvalila se prof. dr Vladi Đajiću i rukovodstvu najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj što su omogućili u teškoj epidemiološkoj situaciji vakcinaciju penzionisanih radnika, te istakla da je to značajan doprinos zdravstvenom prosvjećivanju i borbi protiv virusa korona.