Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prof. dr sc. med. Vlado Đajić obišao je naše najmlađe pacijente hospitalizovane u Klinici za dječije bolesti i Klinici za dječiju hirurgiju i darivao ih vaskršnjim jajima i slatkišima kao prigodnim znakom pažnje. Na ovaj način naša ustanova na čelu sa prof. dr Đajićem željela je da mališanima koji Vaskrs dočekuju van svojih domova bar djelimično dočara prazničnu atmosferu, te ublaži strah od boravka u bolnici i učini ga koliko je to moguće ljepšim.

Ovom prilikom prof. dr Đajić je rekao da je najveći uspjeh za svakog čovjeka kada kod nekoga izazove iskreni osmijeh, sreću i zadovoljstvo. Dodao je da je ova posjeta postala tradicija, te da se svake godine na Vaskrs obiđu naši najmlađi pacijenti sa željom da ih podsjetimo na naše vaskršnje običaje, da ih darujemo šarenim jajima i slatkišima, a istovremeno se s njima poigramo, lupamo jaja i razveselimo ih jer nisu sa svojim najdražim kod kuće.

Prof. dr Vlado Đajić je takođe istakao da je želja rukovodstva UKC RS da se pored najboljih uslova koje nastoje da pruže pacijentima i najbolje terapije, uspostavi i topao, prijateljski, humani odnos prema pacijentima.