Najavljena ulaganja Kine u zdravstveni sektor Republike Srpske

Prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske održao je danas radni sastanak sa počasnim predsjednikom Agencije za tehničku i ekonomsku saradnju Kine i Evrope (CEATEC), Guo Đin Pinom. Na sastanku je dogovorena saradnja Republike Srpske i privrednih kompanija iz Kine.

Prof. dr Vlado Đajić je istakao da će ova saradnja, između ostalog, doprinijeti unapređenju zdravstvenog sektora, kao i razvoju privrednog sektora, te otvaranju novih radnih mjesta u Banjaluci, kao i širom Srpske. Prema njegovim riječima, dogovorena je saradnja iz oblasti zdravstva, jer su kompanije iz Kine zainteresovane za ulaganje i opremanje zdravstvenih objekata, a ono što je najbitnije za UKC Republike Srpske, jeste da se omogući edukacija ljekara u Kini.

Guo Đin Pin, počasni predsjednik CEATEC (Agencije za tehničku i ekonomsku saradnju Kine i Evrope) istakao je na sastanku da želi pomoći razvoju Banjaluke i Srpske, posebno u zdravstvenom sektoru. Ovom saradnjom, u koju će biti uključeni mladi ljudi, doći će do razmjene kadrova između Kine i Republike Srpske. On je na sastanku rekao da je vrlo srećan što može da dovede privrednike iz Kine u Srpsku, kako bi otvorili firme i omogućili dobro plaćene poslove, te da svi zajedno pomognu razvoju Srpske.