Dr Miroslav Božić (1945-2021)

 

Obavještavamo vas da je 15.8.2021. godine preminuo naš uvaženi ljekar dr Miroslav Božić, specijalista ginekologije i akušerstva koji je svoj radni vijek proveo u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Republike Srpske.

Dr Miroslav Božić rođen je 12.7.1945. godine u Šipragama kraj Kotor Varoši. Medicinski fakultet je završio 1977. godine u Beogradu. Postdiplomske studije je završio 2002. godine u Banjaluci. Prvi radni odnos zasnovao je u Domu zdravlja Kotor Varoš, a 1983. godine se zaposlio u Klinici za ginekologiju i akušerstvo  naše ustanove gdje je proveo svoj radni vijek. Učestvovao je u izradi mnogobrojnih stručnih i naučnih radova. Bio je učesnik značajnih kongresa i simpozija u zemlji i inostranstvu.

Ljekari, medicinsko osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi koji su sarađivali sa njim imali su privilegiju što su poznavali uvaženog ljekara i što su imali priliku da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i odgovornosti prema onima kojima je to bilo najpotrebnije. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

Komemorativna sjednica dr Miroslavu Božiću održala se 16.8.2021. godine u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a sahrana se obavila isti dan na Srpsko-pravoslavnom groblju u Boriku u krugu najuže porodice