Studenti se postepeno vraćaju u svakodnevnicu koja ukljčuje i kliničku praksu koja je usljed pandemije bila svedena na minimum, a u pojednim periodima nije ni sprovođena zbog teške epidemiološke situacije. U dvogodišnjoj bespoštednoj borbi sa pandemijom korona virusa u jednom periodu zajedno sa našim medicinskim profesionalcima učestvovali su i studenti-volonteri banjalučkog Medicinskog fakulteta.

U organizaciji Saveza studenata Medicinskog fakulteta Univeziteta u Banjaluci u prostorijama studentske čitaonice Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske održana je dvodnevna medicinska radionica za studente četvrte i šeste godine. Tokom dva dana odražane su hirurška radionica, analiza EKG-a i naučna radionica.

Hirurškoj radionici je prisustvovao i prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor UKC Republike Srpske koji je pozdravljajući studente najavio ponovno otvaranje čitaonice za studente, pohvalio organizovanje sličnih radionica, te istakao da je naša ustanova na usluzi svim studentima.

„Nadamo se da je iza nas pandemija korona virusa koja nas je primorala na redukciju posjete studenata odjelima i pristup čitaonici, ali sada smo spremni otvoriti svoja vrata za studente kojma je praksa jako važna kako bi stasali u vrhunske stručnjake. Svakodnevno smo svjedoci koliko UKC Republike Srpske vodi računa o mladima, zapošljavanju mladog kadra, edukcijama. Stimulišemo ljekare za naučna istraživanja, pisanje naučnih radova i sprovodimo mnoge druge programe kako bismo zadržali mlade ljekare u našoj ustanovi“, rekao je prof. dr Vlado Đajić.

Vladan Gačić, predstavnik studenata zahvalio se prof. dr Đajiću na brizi prema studentskoj populaciji i rekao da nijedan generalni direktor UKC RS nije uradio za studente koliko prof. dr Đajić. Dodao je da rijetko gdje u regionu studenti imaju svoju čitaonicu u sklopu kliničkog centra i druge pogodnosti koje imaju studenti Medicinskog fakulteta u našoj ustanovi.