Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić tradicionalno je obišao naše najmlađe pacijente hospitalizovane u Klinici za dječije bolesti i Klinici za dječiju hirurgiju i darivao ih vaskršnjim jajima i slatkišima kao prigodnim znakom pažnje. Na ovaj način naša ustanova na čelu sa prof. dr Đajićem  željela je da mališanima koji Vaskrs dočekuju van svojih domova bar djelimično dočara prazničnu atmosferu, te ublaži strah od boravka u bolnici i učini ga koliko je to moguće ljepšim.

„Danas smo ovdje kako bismo djeci, koja nisu u prilici da ovaj praznik dočekaju u svojim domovima, dočarali vaskršnju atmosferu i darivali ih šarenim jajima i slatkišima. Naša želja je da im pokažemo da vodimo računa o njima i u praznično vrijeme i pokažemo im ljubav, pažnju i ljubaznost. Pored najboljih usluga i terapije, koje nastojimo da im pružimo, želimo da uspostavimo i jedan topao, prijateljski, humani odnos prema našim pacijentima. Danas je u UKC Republike Srpske sedamdesetak mališana, mi ćemo ih obići u želji da ne osjete da danas nisu u svojim domovima. Na taj način pokazujemo i ljubav prema pacijentima i prema svom poslu.“, rekao je prof. dr Vlado Đajić.

Nakon obilaska naših najmlađih pacijenata, generalni direktor UKC Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić, obišao je dežurno osoblje Urgentnog centra i razgovarao sa pacijentima.  „Naši zaposleni su naš najvažniji resurs. Oni su nosioci svih promjena koje se  dešavaju u UKC Republike Srpske. Želio sam da ih danas na Vaskrs posjetim, čestitam im praznik i odam im priznanje za sav njihov dosadašnji trud, rad i zalaganje. Ponosan sam na Urgentni centar koji je srce naše bolnice. Takođe, želio sam da vidim naše pacijente koji su danas u Urgentnom centru i razgovaram sa njima. Oni su uvijek u fokusu naše pažnje i cilj nam je da u narednom periodu budemo još bolji i pružimo im još kvalitetnije usluge.“ , rekao je prof. dr Vlado Đajić.