Izlet za naše penzionisane radnike – druženje sa onima koji su udarili temelje UKC Republike Srpske

Poslovodstvo najveće zdravstvene ustanove na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem, organizovalo je  izlet i svečani ručak za penzionisane radnike Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, kako bi se ljudima, koji su svoj radni vijek proveli u UKC Republike Srpske, odalo priznanje za sve što su učinili za našu ostanovu. Ovakav vid okupljanja se organizuje nekoliko godina unazad i postao je tradicija.

Poslovodstvo UKC Republike Srpske potpuno je svjesno činjenice da ne smijemo da zaboravimo one koji su nam utrli put da budemo ovdje gdje smo sada što smo i u prethodnim godinama pokazali. Svim penzionisanim radnicima naše ustanove podijeljene su penzionerske kartice UKC Srpske uz pomoć kojih će bivši radnici najveće zdravstvene ustanove imati prioritet prilikom svih pregleda. Pandemija izazvana virusom korona je protekle dvije godine spriječila da druženje penzionera bude organizovano na ovaj način, ali je u zamjenu za to generalni direktor prof. dr Đajić obezbijedio bonove za večeru koje su penzioneri mogli iskoristiti da se druže sa svojim kolegama, partnerima ili prijateljima.

“Na ovaj način Poslovodstvo UKC Republike Srpske je, cijeneći trud i rad penzionisanih radnika koji su dali doprinos najvećoj zdravstvenoj ustanovi i unapređenju rada u istoj svake godine uvaži ljude koji su svoj radni vijek proveli u Univerzitetskom kliničkom centru Republike

Srpske. Jedan od glavnih razloga što organizujemo druženje sa penzionisanim radnicima naše ustanove je da ih informišemo o radu UKC Republike Srpske da znaju dokle se stiglo u onom što su oni započeli, “ rekao je prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor UKC Republike Srpske.

Želim da se zahvalim prof. dr Đajiću što nas svake godine okupi i što nije zaboravio na nas penzionisane radnike. Lijepo je kada se radne kolege okupe, prisjete se nekih starih vremena, a ponosni smo kada vidimo da je naša ustanova u kojoj smo proveli radni vijek danas jedna moderna bolnica, rekla je Gospova Vasiljević, penzionisana medicinska sestra koja je provela radni vijek u Klinci za unutrašnje bolesti UKC Republike Srpske.