Danas je organizovana primopredaja umjetničkih slika našoj ustanovi koje je sakupio Predrag Tošić, profesor u Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi u Banjaluci koji je ujedno i pokretač akcije “Jedna slika za ljepši pogled”. Cilj ove akcije je da se svaka bolesnička soba u UKC Republike Srpske ukrasi slikom ili fotografijom, te da se na taj način našim pacijentima olakša boravak u bolnici. Ideju da pokrene ovu akciju gospodin Tošić je dobio jer je zbog zdravstvenih problema vrlo često bio na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Univerzitetski klinički centar Republike Srpske podržava ovakve akcije, privredne subjekte i pojedince koji na bilo koji način žele da pomognu u liječenju naših pacijenata i rade na međusobnoj solidarnosti.

“Prije svega želio bih da se zahvalim profesoru Predragu Tošiću koji je pokrenuo ovu akciju i uložio svoj trud, vrijeme i ideju da se ovakva jedna humanitarna akcija izrealizuje. Takođe, zahvaljujem se i ljudima dobre volje koji su učestvovali u ovoj akciji. Pored toga što konstantno ulažemo u edukaciju kadra i modernizaciju opreme na ovaj način želimo da našim pacijentima olakšamo boravak u bolnici. Akcija se nastavlja i dalje dok svaka bolesnička soba ne dobije umjetničku sliku“, rekao je prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor UKC Republike Srpske.

“Želim da se zahvalim onima koji su podržali ovu akciju i donirali umjetničke slike  fotografije. Pored toga želim da se zahvalim i Upravi UKC Republike Srpske koji su objeručke prihvatili moju ideju i realizaciju iste. Danas sam donio prvi dio donacije , a to su 54 umjetničke slike koje će svoje mjesto u prostoru UKC Republike Srpske. Važno je da naglasim da donirane slike su radili profesionalni umjetnici, amateri kao i pacijenti koji su se liječili ovdje. Akcija se nastavlja dalje i stojim na raspolaganju za dalje donacije”, rekao je Predrag Tošić.