Poslovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem konstantno ulaže u nabavku najmodernije medicinske opreme i znanje zaposlenih iz svih oblasti, pa tako i radiologije. 

Naša ustanova je prva u širem regionu koja je nabavila Signa Premier MR uređaj jačine 3T i on predstavlja dragulj u kruni kada govorimo o medicinskoj opremi Zavoda za kliničku radiologiju UKC Republike Srpske. Na ovaj način još jednom potvrđujemo našu orijentaciju ka što kvalitetnijem zbrinjavanju pacijenata i pružanju najkvalitetnijih mogućih usluga.

„Ovo je naš veliki uspjeh i velika pobjeda, jer smo u maloj Banjaluci uspjeli da nabavimo najbolju i najsavremeniju magnetnu rezonancu koja u ovom trenutku postoji u svijetu. Ovakav MR uređaj ne posjeduje niko u regionu, a rijetko koji centar ga ima u Evropi. Ponosan sam na sve ovo što danas prezentujemo, a naše stanovništvo treba da bude prezadovoljno“, rekao je generalni direktor UKC Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić.

„Hvala svima što ste došli u ovolikom broju da podijelite ovu veliku radost sa nama. Zahvaljujem se poslovodstvu na čelu sa prof. dr Đajićem koje je omogućilo da radiologija iz perioda korone izađe jača nego ikada što je dosta neočekivano i što nećemo naći na radiologijama širom Evropa i svijeta. Uređaj koji je iza nas je najmoderniji MR uređaj koji novcem može da se kupi. Isti ovakav uređaj nedavno je nabavila bolnica u Stenfordu i koriste ga za istraživanja. U Evropi se nalazi u Riks bolnici u Norveškoj koja je jedna od najboljih evropskih bolnica. Koliko sam upoznat oni imaju ovakva dva uređaja, dok je jedan u Cirihu i jedan u Varšavi. Uređaj omogućuje kvalitet slike bez presedana koji je bio nezamisliv do prije nekoliko godina. Posjeduje 146 kanala što je najveći broj u istoriji razvoja tehnologije magnetne rezonance. Ovaj podatak mnogo znači našim pacijentima, jer će pregledi trajati mnogo kraće. Uređaj ima širi prostor odnosno tunel u koji ulazi pacijent. Pacijenti koji su radili ove preglede znaju da ti pregledi znaju biti klaustrofobični. Ovaj MR uređaj ima dijametar 70 cm što omogućuje pacijentu da se mnogo komfornije osjeća unutra. Buka je mnogo manja, a nabavili smo i najsavremeniji audiovizuelni sistem koji omogućuje da se pacijent unutra prijatno osjeća sa slikama koje smiruju, muzikom i svjetlom koje djeluje na njihovu psihu“, rekao je prof. dr Saša Vujnović, načelnik Zavoda za kliničku radiologiju.