Povodom obilježavanja Dana Republike, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik darovao je zlatnikom 32 bebe rođene 9. januara, od kojih je devet rođeno u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Republike Srpske. Danas je generalni direktor prof. dr Vlado Đajić u ime predsjednika Republike Srpske uručio zlatnike bebama rođenim u našoj ustanovi.

„Obišli smo majke beba rođenih na dan kada je rođena i naša Republika Srpska i ja želim u ime majki da izrazim veliku zahvalnost predsjedniku Republike Srpske gospodinu Miloradu Dodiku koji ih je obradovao poklonom. Ovaj dukat znači mnogo ne samo u materijalnom smislu, već dokazuje da neko misli na našu djecu i podržava natalitet. Naše opredjeljenje jeste da stvorimo dobre uslove za porođaj i tretman trudnica, porodilja i djece. Imamo se čime pohvaliti. UKC Republike Srpske je jedna od najboljih zdravstvenih ustanova u regionu i stoji rame uz rame sa evropskim i svjetskim centrima, ne samo u oblastima pedijatrije, ginekologije, već i urgentne medicine i dijagnostike itd. Obavili smo veliki dio rekonstrukcije Ginekologije i Pedijatrije. Sada radimo na nabavci kreveta, ormara i ostalog namještaja. Istovremeno radimo na otvaranju IVF-a, te opremanju intenzivne jedinice za novorođenčad. Na kraju moram da kažem da su predsjednik Dodik i rukovodstvo Republike Srpske uvijek uz nas pružajući nam moralnu i materijalnu podršku u cilju unapređenja zdravlja naših stanovnika“, rekao je prof. dr Vlado Đajić .

„Divna gesta. Zahvaljujemo se predsjedniku što se sjetio naših bebica rođenih na ovaj dan. Poželjela bih da iduće godine na ovaj dan bude rođeno tri puta više bebica“, rekla je majka Maja Rakić.

„ Zahvaljujem predsjedniku puno na lijepoj gesti, uz želju da mladi nastave u duhu naših predaka i onoga za šta su se oni borili i stvarali. Hvala puno“, rekla je majka Dubravka Mijatović.