Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i prof.dr Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske uručili su danas u Beču uglednom austrijskom ljekaru prof.dr Peteru Frigeu Orden Krst Milosrđa dodijeljen povodom Dana Republike.

Prof.dr Vlado Đajić boravi u posjeti Austriji gdje je prisustvovao Svetosavskom balu održanom sinoć u glavnom gradu Austrije na kome su se okupili ugledni predstavnici srpske zajednice iz Austrije i drugih zemalja kao i zvanice iz Srbije i Republike Srpske.

Zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, šefom predstavništva Republike Srpske u Austriji mr Mladenom Filipovićem te doktorom Borisom Goronjom dogovoren je nastavak uspješne saradnje naše ustanove sa dr Frigom i AKH Klinikom iz Beča.

 „Drago mi je da se naši zemljaci u Austriji i drugih zemalja okupljaju, druže i podržavaju i vole svoju Republiku Srpsku. Hvala od srca svima iz dijaspore koji godinama ulažu u Republiku Srpsku i razvijaju veze sa ljekarima iz Austrije i cijelog svijeta. Takođe se zahvaljujem i prof.dr Frigu i rukovodstvu Klinike u Beču na nesebičnoj pomoći i saradnji koja traje godinama. Rezultat toga je ovaj Orden dodijeljen povodom 31. godine postojanja Srpske. Tu ne stajemo jer smo dogovorili da samo ove godine naših 20 ljekara nastavi svoju edukaciju u ovoj prestižnoj zdravstvenoj ustanovi“, rekao je prof.dr Đajić.