Danas je u posjeti UKC Republike Srpske dr Armend Sipahi angažovan u bolnicama Medipol i Gaziosmanpaša u Istanbulu. Tim povodom upriličen je sastanak sa Poslovodstvom UKC Republike Srpske na kojem je dr Armend Sipahi predstavio rad i aktivnosti ovih bolnica. Takođe, na sastanku su se razmatrale mogućnosti za uspostavljanje saradnje sa našom zdravstvenom ustanovom.

„Ovdje su bili ljekari iz cijele Evrope i iz Rusije. Prije desetak dana bio je eminenti stručnjak iz Amerike i danas je sa nama eminentni stručnjak iz Turske. Naša želja jeste saradnja sa svima onima koji dobro rade i koji imaju šta da ponude našim pacijentima i našim zdravstvenim radnicima. Danas smo dogovorili saradnju u interesu građana Republike Srpske kako bi naši pacijenti koji ne mogu da se liječe ovdje mogli da idu u Tursku na nastavak liječenja. Istovremeno smo dogovorili saradnju u smislu slanja naših ljekara u Tursku na edukaciju, kao i dolazak stručnjaka iz Turske koji će raditi sa našim ljekarima i prenositi im znanje. Hvala kolegi iz Turske na dobronamjernoj želji za iskrenom saradnjom“, rekao je prof. dr Vlado Đajić.

„Zahvaljujem se menadžmentu UKC Republike Srpske, posebno prof. dr Vladi Đajiću. Impresioniran sam onim što sam danas vidio. Imao sam priliku da obiđem operacione sale, Hematologiju, Onkologiju itd. Impresioniran sam Odjeljenjem hematoonkologije,  oni rade odličan posao koristeći najmodernije terapije. Ja sam ekskluzivni predstavnik dvije medicinske grupacije u Turskoj, u Istanbulu. Obje bolnice su univerzitetske bolnice, te nam to daje priliku da ponudimo medicinsku edukaciju. Zato smo se dogovorili sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske da primamo pacijente iz vaše zemlje. To je sve podržala naša ambasada, a upriličen je i niz posjeta osoblja bolnica uključujući UKC Republike Srpske. Na osnovu dobrih odnosa naše dvije zemlje želimo da ponudimo edukaciju u onim područjima u kojima je to potrebno. Vrlo mi je drago što sam danas ovdje i zahvalan sam na gostoprimstvu i što sam imao priliku da vidim kapacitete ove bolnice. Mislim da ćemo uraditi odličan posao“, rekao je dr Armend Sipahi.