Povodom “Vaskršnje akcije“ dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Grada Banjaluka, našu ustanovu su posjetili dobrovoljni davaoci krvi iz regiona.
„Posebna mi je čast što smo ugostili najhumanije ljude, ljude koji daju sopstvenu krv da bi pomogli drugima. Ne postoji ništa humanije, ni uzvišenije od toga kada želite da spasite tuđi život darivajući svoju krv. Zahvaljujem se ovim ljudima u ime svih zaposlenih i pacijenata jer bez njih ne bi bilo moguće spasiti mnoge živote. Za ljudsku krv ne postoji zamjena i ne postoji vještački način da se ona nadomjesti. Ovom prilikom upućujem apel i drugim ljudima da pomognu darujući svoju krv“, rekao je prof. dr Vlado Đajić.
„Danas smo završili akciju dobrovoljnog davanja krvi koja je tekla tokom vaskršnjih praznika. U akciji su učestvovali aktivisti sa banjalučke regije, a danas kada završavamo akciju sa nama su aktivisti i udruženja iz regiona. Tu su udruženja iz Srbije, Crne Gore i iz cijele Republike Srpske. Današnji događaj oslikava našu dobru saradnju sa udruženjima iz regiona što je garant našim građanima da ukolike se povrijede u regionu, mi interventno možemo da obezbijedimo krv u što kraćem roku posredstvom naših bratskih udruženja. Akciju ocjenjujem veoma uspješnom, s obzirom na to da se značajan broj davalaca u nju uključio. To ćemo danas krunisati jednim zajedničkim druženjem u vidu obroka zahvalnosti. Koristim ovu priliku da se zahvalim UKC Republike Srpske, Zavodu za transfuziju, Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović“ i Gradskoj upravi koji podržavaju naš aktivizam“, rekao je predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Grada Banjaluka Ljubiša Batar .
Saša Likić iz Jagodine, član Udruženja „Humanisti velikog srca“ danas je darovao krv 137. put. „Zahvalan sam i srećan da sam dio ovog divnog društva. Domaćinima koji su nas ugostili veliko hvala. Sarađujemo sa preko 50 udruženja. Izuzetna nam je čast što smo u Banjaluci i UKC Republike Srpske. Apelovao bih na mlade ljude da daruju krv, jer tako mogu spasiti život“, istakao je gospodin Likić.
Rajko Kuzman iz Budve, predsjednik Udruženja dobrovoljnih davaoca krvi „Radivoje Pima“ danas je darovao krv 64. put. „Ovo društvo postoji već skoro 40 godina i najbrojnije smo društvo u Crnoj Gori, te sarađujemo sa 40 Udruženja u regionu. Čast mi je što smo danas ovdje i želim da se zahvalim generalnom direktoru UKC Republike Srpske prof. dr Vladi Đajiću na prijemu. Bitno je da se podigne svijest o značaju darivanja krvi kako bismo mogli spasiti živote“, istakao je gospodin Kuzman.