U UKC Republike Srpske i ovog vikenda u toku je nastavak kontinuirane medicinske edukacije iz primjene ultrazvuka u hitnoj i intenzivnoj medicini. Ljekari specijalizanti interne medicine, kardiologije, pulmologije, infektologije i anestezije usvajaju osnove za primjenu POCUS – fokusiranog ultrazvučnog pregleda integrisanog u kliničku sliku pacijenta, a sa ciljem što brže dijagnostike i hitnog tretmana životno ugroženog pacijenta. Istovremeno specijalizanti anestezije vježbaju primjenu ultrazvuka u regionalnoj anesteziji. Edukacija se odvija u saradnji sa ljekarima iz Maribora, što je nastavak saradnje naše ustanove sa zdravstvenim ustanovama u regionu.

Na ovaj način UKC Republike Srpske na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem nastavlja sa ulaganjem u edukaciju i medicinskog kadra, i sa unpaređivanjem njihovih znanja i vještina kako bi se pacijentima omogućio najviši nivo zdravstvene njege.

“Ponosan sam na 35 mladih ljekara koji se danas ovdje u saradnji sa kolegama iz Slovenije edukuju iz primjene ultrazvuka u hitnoj i intenzivnoj medicini i iz primjene ultrazvuka u regionalnoj anesteziji. To samo govori o njihovom trudu, požrtvovanosti i želji za unapređenjem njihovog znanja. Danas je predivan dan, lijepo je vrijeme, obilježava se Dan Grada Banjaluka, organizuju se mnogobrojni događaji. U našem gradu je i ATP turnir, ali ovi mladi ljudi su ispred svega stavili želju da ulažu u sebe, svoja znanja i vještine i na tome im čestitam. Oni su naša budućnost. Želim im da što uspješnije spašavaju živote naših građana.”, rekao je prof. dr Vlado Đajić.