Tamara Vučić, supruga predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića danas je u posjeti UKC Republike Srpske. Gospođa Vučić je prilikom posjete obišla Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, kao i Banku humanog mlijeka Klinike za dječije bolesti.

Povod za posjetu Tamare Vučić jeste najava predsjednika Republika Srbije da će u okviru plana “Srbija 2027 – skok u budućnost”, a u dogovoru sa predsjednikom Miloradom Dodikom, biti rekonstruisano i modernizovano porodilište u Banjaluci.

Ovom prilikom gospođa Vučić je uručila donaciju tj. inkubator Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Republike Srpske koji će se koristiti u svakodnevnom radu sa našim najmlađim pacijentima.

„Želim da se od srca zahvalim gospođi Vučić na posjeti UKC Republike Srpske, te donaciji inkubatora koji će itekako pomoći pri liječenju naših najmlađih pacijenata. Istovremeno jedno veliko hvala Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću za sve donacije i pomoći zdravstvenom sistemu Republike Srpske. Primjer toga je i projekat iza nas realizovan pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika „S ljubavlju hrabrim srcima“, gdje imamo podršku Srbije svake godine. Ovdje smo opremili jednu od najljepših Poliklinika za djecu sa kabinetima i Bankom humanog mlijeka. Hvala predsjedniku Vučiću za najavu rekonstrukcije našeg porodilišta. Naše porodilište je u dobrom stanju, ali mi ga želimo još unaprijediti i hvala Srbiji. Na ovaj način ćemo poboljšati tehničke mogućnosti prisustva očeva porođaju.“, naglasio je generalni direktor UKC Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je jedna od tačaka moje dvodnevne posete Banjaluci i poseta porodilištu. Ima li značajnijeg i važnijeg mesta od mesta gdje se rađa novi život? Zahvaljujem se celom medicinskom osoblju koje ovde vredno radi i onda kada im nije dan i kada imaju problema kod kuće. Uvek nađu i razlog za osmeh i razgovor, razumeju i trudnice i porodilje, vode računa o bebama. Njihov posao nije lak i zato mislim da treba svakog dana da im zahvalimo. Nadam se da će inkubator pomoći u spašavanju života, a renoviranje porodilišta koje i sada lepo izgleda biće iskorak ka savremenom pristupu važnom delu medicine. To je dio velikog projekta „Srbija 2027 – iskorak u budućnost” na čiji svaki segment smo ponosni. Ponosni smo takođe na uspešnu saradnju Republike Srpske i Republike Srbije posebno u domenu medicine“, istakla je Tamara Vučić.