Odjeljenje za laparoskopsku hirurgiju Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju UKC Republike Srpske organizuje seminar pod nazivom “Onkološko digestivna hirurgija juče, danas, sutra”. Riječ je o trodnevnom seminaru koji podrazumijeva jedan dan teoretskog dijela i dva operativna dana. Predavači su eminantni stručnjaci iz Srbije, Rusije i Amerike koji će sa našim zaposlenim podijeliti svoja stečena iskustva i znanja. Tokom dva operativna dana naši stručnjaci će zajedno sa gostima izvesti operativne zahvate tj. laparoskopsku resekciju želuca, jednjaka , debelog crijeva itd.

„ Danas u našim salama sa našim ljekarima operišu stručnjaci iz Amerike i Rusije i oni će im prenositi svoje znanje. Ovo je jedan veliki, ali i jedan neobičan uspjeh. Uspjeli smo spojiti nespojivo – to su ljekari našeg porijekla veoma uspješni u Americi i Rusiji. Danas ćemo pored seminara, imati priliku da ugostimo ove stručnjake koji će ova dva dana opersati naše pacijente. Želim da se zahvalim našim gostima, a istovremeno svojim kolegama da čestitam na ovom velikom uspjehu“, rekao je prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor UKC Republike Srpske.

„Danas počinje naš stručni sastanak “Onkološko digestivna hirurgija juče, danas, sutra”. Danas imamo teoretski dio odnosno predavanja sa kolegama iz Ruske Federacije i Sjedinjenih Američkih Država. Takođe putem linka se uključuju eminentni stručnjaci iz Beograda i Ljubljane. Tema ovog sastanka su najnoviji modaliteti liječenja naših onkoloških bolesnika. Mi smo u toku sa savremenim dešavanjima, ali nakon ovog sastanka očekujemo da ćemo biti bolji i da ćemo unaprijediti našu hirurgiju, te da našim pacijentima pružimo što kvalitetniju zdravstvenu njegu“, rekao je mr dr Goran Janjić- Klinika za opštu i abdominalnu UKC Republike Srpske.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam danas u UKC Republike Srpske sa kolegama, najboljim stručnjacima u ovoj oblasti. Ovo je jedna fantastična organizacija, kao što je i prof. dr Vlado Đajić rekao, spoj nespojivog. Mi uvijek govorimo da medicina ne smije imati granice i ograničenja“, istakao je prof. dr Uglješa Stanojević, direktor Kurskog onkološkog centra Rusija.
„Hvala vam još jednom na pozivu i srećan sam što sam ovdje ponovo da mogu da nastavim saradnju sa kolegama iz UKC Republike Srpske. Zajedničkim snagama unapređujemo laporaskopsku hirurgiju i pružamo pacijentima još bolju zdravstvenu uslugu”, rekao dr Igor Milošević- Southwoods Health Ohio- Amerika.